Skip to main content

Μενέντεζ: Έχουν δοθεί οι εγκρίσεις για τα F-35 στην Ελλάδα, οπότε έρχονται

EPA/Al Drago / POOL

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πώς θα διαμορφωθούν μετά τις εκλογές στην Τουρκία και την Ελλάδα αναφέρθηκε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, καλεσμένος της Χιακής Ομοσπονδίας που τον τίμησε με το 3ο «Ιόνιο Μετάλλιο Τιμής» (Ionian Medal of Honor).

Ο κ. Μενέντεζ εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά τις εκλογές στις δύο χώρες θα υπάρξει μια διαφορετική στάση, προς όφελος της ειρήνης.

Σχολιάζοντας μάλιστα εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, έκανε λόγο για «στενό περιθώριο» της αντιπολίτευσης. Το ερώτημα είναι πώς θα προχωρήσει στο μέλλον η Τουρκία, τόνισε ο γερουσιαστής και διερωτήθηκε αν «η Τουρκία μετεκλογικά θα είναι ο νατοϊκός σύμμαχος που πάντα θέλαμε ή αν θα επικρατεί αναταραχή».

Αναφερόμενος στην πώληση των F-35, ανέφερε πως ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει. «Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται».