Skip to main content

Morgan Stanley: Ψαλίδι σε 3.000 θέσεις εργασίας

Αντιστοιχεί στο 5% του ανθρώπινου δυναμικού

Καθώς η ύφεση στις δημόσιες εγγραφές της Wall Street και τις συγχωνεύσεις βαθαίνει φέτος, κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες, όπως η Morgan Stanley, η Bank of America και η Citigroup έχουν στραφεί σε περικοπές θέσεων εργασίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Morgan Stanley σχεδιάζει να καταργήσει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση των σχεδίων.

Αυτό ισοδυναμεί με περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη, αν εξαιρεθούν οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και το προσωπικό υποστήριξης που θα γλιτώσουν από τις περικοπές. Οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο το τραπεζικό και το προσωπικό που ασχολείται με το trading, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι δημόσιες εγγραφές, οι εκδόσεις χρέους και οι συγχωνεύσεις που τροφοδοτούν τη Wall Street παρέμειναν όλες υποτονικές φέτος μετά και την σφιχτή νομισματική πολιτική της Fed. Για παράδειγμα, ο όγκος των ΑΜΚ είναι 74% χαμηλότερος από πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic.

Για τη Morgan Stanley, οι περικοπές δείχνουν ότι η Wall Street παλεύει με τα έξοδα, καθώς η ύφεση παρατείνεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο. Η τράπεζα έχει ήδη μειώσει περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της τον Δεκέμβριο, ανέφερε το CNBC.

Πηγές: CNBC, Bloomberg