Skip to main content

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι «εξαφανισμένες» παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, ο «μάγειρας» και ο ηθικός αυτουργός

10.000 παρακολουθήσεις της ΕΥΠ έχουν «εξαφανιστεί» από τη δικογραφία, υποστηρίζει η δικηγόρος της οικογένειας. Τι μπαίνει στο κάδρο των ερευνών

Νέα στοιχεία έρχονται καθημερινά στο φως σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι δύο συλλήψεις θεωρούνται μόνο η αρχή και τις επόμενες ημέρες αναμένονται και νέες. Οι αρχές φέρεται να βρίσκονται πολύ κοντά και στον ηθικό αυτουργό, δηλαδή τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ροή Παυλέα, μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ αλλά έλειπαν 10.000.

«Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες», είπε και πρόσθεσε: «Στη δικογραφία υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές».

«Ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, υποστήριξε πως ο δημοσιογράφος ήταν έτοιμος να αποκαλύψει σοβαρά στοιχεία για τη μαφία και γι’ αυτό δολοφονήθηκε.

«Μέσα από την υπόθεση γνώρισε κάποιους ανθρώπους και ανάμεσά τους ήταν ένα ποινικός. Ο Γιώργος έγγραφε για αυτόν τα καλύτερα όταν πέθανε. Είχε μία παιδική αφέλεια και πίστευε τους ανθρώπους. Έτσι, έπαιρνε θέση υπέρ κάποιων ανθρώπων. Αυτοί μεταξύ τους όμως, έχουν διαφωνίες. Μάλιστα, θα κατέθετε για μία συγκεκριμένη δικογραφία και έλεγε πως θα πει πράγματα. Και κάποιος φοβήθηκε…Ο Γιώργος είχε καταθέσει υπέρ του ανθρώπου που δολοφονήθηκε αργότερα. Ο Καραϊβάζ ήταν έτοιμος να αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για τη Greek Mafia» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο «μάγειρας»

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες, ένας 48χρονος και ένας 40χρονος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο κάδρο των ερευνών μπαίνει η δολοφονία 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων στον Γέρακα, στις 18 Ιουνίου 2022. Ο 40χρονος συλληφθείς, γνωστός στη νύχτα ως «μάγειρας» που χαρακτηρίζεται ως το πιο δυναμικό από τα δύο αδέλφια, φέρεται να είχε σχέσεις με το θύμα και μάλιστα στο παρελθόν είχαν «πέσει» σε αστυνομικό μπλόκο όπου τους είχε γίνει έλεγχος.

Τότε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε σε πρόσωπο, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην δικογραφία που σχηματίστηκε για την δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ.