Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: «Ψυχρή και απρόσιτη» χαρακτηρίζουν την κατηγορούμενη νοσηλευτές του «Καραμανδάνειου»

«Δεν έβγαζε το συναίσθημα μιας μαμάς που το παιδί της είναι βαριά άρρωστο».

Ως έναν άνθρωπο που δεν έβγαζε συναίσθημα παρουσιάζουν την 34χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση της Πάτρας νοσηλευτές που έζησαν από κοντά την τετράμηνη νοσηλεία της 9χρονης Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο.

«Ήταν στο παιδί της σαν παρατηρητής. Να σας πω τη δική μου εμπειρία. Έκανα μπάνιο στο παιδί, τη χτένιζα και της έκανα κοτσίδα. Συνήθως οι μανάδες χαίρονται όταν βλέπουν τα παιδιά τους, γελάνε… σε αυτήν δεν το έβλεπα αυτό. Τυπική ήταν. Ήταν όμως απρόσιτη προς εμάς…  Άλλοι γονείς ρωτάνε, έχουν απορίες, φόβους για το παιδί. Δεν έβγαζε το συναίσθημα μιας μαμάς που το παιδί της είναι βαριά άρρωστο και δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά» κατέθεσε η νοσηλεύτρια Αγγελική Καρβουνίδου.

«Ο Δασκαλάκης έκλαιγε, η κατηγορούμενη ψύχραιμη τον παρηγορούσε»

Η νοσηλεύτρια Γεωργία Παπανίκου χαρακτήρισε ψύχραιμη και άνετη την κατηγορούμενη, ενώ αναφέρθηκε στη στιγμή που το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίο.

«Ήμουν βάρδια όταν ήρθε η Τζωρτζίνα. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του κ. Χασαπόπουλου στον κ. Ηλιάδη. “Ανδρέα, σου παραδίδω το παιδί αυτό, είναι το τελευταίο παιδί αυτής της οικογένειας, έχουν χάσει άλλα δύο, θέλω να κάνεις ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν”. Τα λόγια αυτά έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου, πολλές φορές τα ακούω στο κεφάλι μου. Όταν ήρθε η Τζωρτζίνα, ήταν δύσκολη η κατάσταση μέχρι να σταθεροποιιήσουμε το παιδί, φύγαμε αργότερα εκείνη την ημέρα» είπε η μάρτυρας και αναφέρθηκε στη διαφορετική συμπεριφορά της 34χρονης σε σχέση με τον σύζυγό της.

«Είδα τον Μάνο Δασκαλάκη καταβεβλημένο, να κλαίει, και την κατηγορούμενη εντελώς ψύχραιμη να τον παρηγορεί».

Πρόεδρος: Αυτό δεν είναι συνηθισμένο; Ο ένας γονιός να καταρρέει και ο άλλος να είναι ψύχραιμος;

Μάρτυρας: Στα μάτια μου όχι, από την εμπειρία που έχω. Θα περίμενα η μητέρα να είναι έτσι και μάλιστα μία μητέρα που έχει χάσει το άλλο παιδί της 20 ημέρες πριν την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της η μάρτυρας ανέφερε: «Ήταν μία μητέρα που ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Ήταν τυπική. Δεν ήταν μία μητέρα που έψαχνες να τη βρεις. Έχω συνηθίσει να θέλουν να μείνουν και ένα λεπτό παραπάνω. Αυτή δεν ήθελε. Είχε ιατρικές γνώσεις. Ήταν άνετη, ψύχραιμη δεν την είδα ποτέ αναστατωμένη. Συνήθως οι μητέρες είναι αναστατωμένες, έχουν έντονο φόβο για την εξέλιξη της ζωής του παιδιού τους».

Η ίδια περιέγραψε πως η κατηγορούμενη έστειλε όπως είπε μαζικά αιτήματα φιλίας στο προσωπικό του νοσοκομείου και εκείνη το αποδέχθηκε, με αποτέλεσμα να βλέπει τις αναρτήσεις της.

«Κάποια στιγμή το καλοκαίρι αφού η Τζωρτζίνα είχε πάρει εξιτήριο, είδα σε ανάρτηση ότι ξεκινά μαθήματα εγκληματολογίας στο Πάντειο. Επειδή ήθελα κι εγώ να κάνω ένα μεταπτυχιακό, επικοινώνησα μαζί της και μου είπε πως είναι σεμινάριο. Μου είπε πως παρακολουθούσε ένα σεμινάριο ειδικής αγωγής, καθώς η Τζωρτζίνα είναι πλέον ΑμεΑ και στη δεδομένη στιγμή το Πάντειο είχε προσφορά και μπορούσες να επιλέξεις και ένα ακόμα σεμινάριο και εκείνη επέλεξε εγκληματολογία. Σκεφτόμουν γιατί μία μητέρα που έχει ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση να αναρτήσει τα σεμινάρια εγκληματολογίας και όχι τα σεμινάρια ειδικής αγωγής.

Έχω δει γονείς να είναι σκληροί, αλλά δεν έχω δει γονείς να μη λυγίζουν. Έχω δει θρήνο μάνας για το αγέννητο παιδί της. Σαν μάνα δεν το χωράει το μυαλό μου» είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 2/5.

naftemporiki.gr