Skip to main content

Νίκαια: Καλλιεργούσε στο σπίτι του χασίς και το διακινούσε

ΕΛ.ΑΣ.

Εντοπίστηκαν εντός αυτοκινήτου 24χρονος και 19χρονη να έχουν στην κατοχή τους ακατέργαστη κάνναβη που είχαν προμηθευτεί λίγο πριν από τον 39χρονο.

Δύο άνδρες, 39 και 24 ετών, και μία 19χρονη συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου απογευματινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης σε Καμίνια και Νίκαια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκε η δράση του 39χρονου στην καλλιέργεια κάνναβης διά της υδροπονικής μεθόδου και στην περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ο 39χρονος εντοπίστηκε τελικά στην περιοχή των Καμινίων, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 2,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν εντός αυτοκινήτου στην περιοχή της Νίκαιας ο 24χρονος με την 19χρονη να έχουν στην κατοχή τους ένα κιλό και 25 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν προμηθευτεί λίγο πριν τη σύλληψή τους από τον 39χρονο.

Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης, ενώ η 19χρονη, προκειμένου να ματαιώσει τη σύλληψή της, προέβαλε αντίσταση, απωθώντας με τα χέρια και τα πόδια της τους αστυνομικούς.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου στη Νίκαια, εντοπίστηκε το πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο που είχε εγκαταστήσει για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου.

Στην κατοικία αυτή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 90 έως 120 εκατοστά, 34 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη βάρους 33 κιλών και 60 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλήθος νάιλον συσκευασιών και μεμβράνες περιτυλίγματος, πιστόλι ρέπλικα, δύο σουγιάδες, μανσέτα, χειροπέδες, 2.245 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και βία κατά δικαστικών προσώπων και υπαλλήλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.