Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Επανεξετάζονται σήμερα δύο σοροί

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Δεν αμφισβητείται το dna, υπογραμμίζει η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η επανεξέταση δύο σορών που έφτασαν στο νεκροτομείο Λάρισας μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η επανεξέταση ζητήθηκε από τις οικογένειες των θυμάτων, παρουσία τεχνικού συμβούλου που έχουν ορίσει οι ίδιες.

Επιβεβαιώνοντας την είδηση η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, ανέφερε ότι δύο οικογένειες αιτήθηκαν από την ανακρίτρια επανεξέταση, η οποία με τη σειρά της έκανε δεκτά τα αιτήματα και έδωσε διαταγή να ξεκινήσει σήμερα, στις 8:00, η διαδικασία.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση το πρωί της Τετάρτης, η κ. Λεονταρή διευκρίνισε πως δεν αμφισβητείται το dna. «Έχουν άλλα ερωτήματα που θα τα μάθουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο χειρισμού απωλειών μαζικών καταστροφών, σημειώνοντας ότι προβλέπει την λήψη dna από όλες τις σορούς, ακόμα και στις αναγνωρίσιμες.

Αναφερόμενη στις σορούς που έχουν ταυτοποιηθεί, είπε ότι έχουν ταυτοποιηθεί με πιστοποιητικά θανάτου 29 άνδρες και 26 γυναίκες, ενώ ένας άνδρας δεν έχει ταυτοποιηθεί (έχει γίνει λήψη dna αλλά δεν υπάρχει dna για σύγκριση). Επομένως υπάρχει μία αταυτοποίητη σορός και μια οικογένεια που αναζητάει το παιδί της που δεν έχει εντοπιστεί.

Αναφορικά με την κοπέλα που εξακολουθούν να την αναζητούν οι γονείς της, η προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας δήλωσε ότι δεν έχει κάτι από αυτό το πεδίο, που σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι. Η ίδια εκτίμησε ότι η κοπέλα ενδεχομένως να βρισκόταν στο επίμαχο σημείο, όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία, «κι έτσι θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».