Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 46 οι νεκροί

REUTERS/Alexandros Avramidis

9 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί.

Στους 46 ανέρχονται οι νεκροί μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο έχουν ταυτοποιηθεί εννιά σοροί, ενώ 56 οικογένειες αναζητούν οικείους τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο βαγόνι-εστιατόριο, το οποίο λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι της δεύτερης θέσης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Γίνεται έτσι απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα Γ βαγονιού- εστιατορίου.

Από το συγκεκριμένο βαγόνι σήμερα έχουν ανασυρθεί επτά απανθρακωμένες σοροί.

Για τη συνέχιση των επιχειρήσεων, θα πρέπει να γίνουν κοπές μετάλλων με ειδικά μηχανήματα και τμηματική αφαίρεση των μεταλλικών στοιχείων τους, εξήγησε ο κ. Βαθρακογιάννης, εκτιμώντας ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση του συγκεκριμένου βαγονιού. Ωστόσο, για τα υπόλοιπα, θα χρειαστεί να συνεχιστεί και αύριο η επιχείρηση.

Ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε επίσης ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες υπό τις οποίες επιχειρούν οι πυροσβέστες, και κατά διαστήματα βρέχει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Για την επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στα όρια του βαγονιού- μπαρ (το δεύτερο κατά σειρά βαγόνι) με το βαγόνι της δεύτερης θέσης (το τρίτο κατά σειρά βαγόνι) μίλησε νωρίτερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

REUTERS/Alexandros Avramidis

Όπως έκανε γνωστό, στο συγκεκριμένο σημείο στο δεύτερο βαγόνι υπάρχουν άτομα σε «πολύ κακή κατάσταση» λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης. «Είναι άνθρωποι που βρέθηκαν σε ένα σημείο και λόγω της σύγκρουσης πέρασε πάνω από το σώμα τους όλο το φορτίο», ανέφερε σημειώνοντας ότι γίνεται προσεκτική διαχείριση ώστε να ανασυρθούν.

Ταυτοποιήθηκαν 9 σοροί

Tην ταυτοποίηση εννιά σορών, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου  κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν ταυτοποιηθεί εννέα σοροί από το δείγμα dna που έδωσαν χθες οι συγγενείς και από αυτό που λήφθηκε από τα θύματα, και η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς. Είναι προτεραιότητα, κάθε άλλη δουλειά έχει μείνει πίσω στα εγκληματολογικά της Αστυνομίας», είπε.