Skip to main content

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες- «Γίνεται προσεκτική διαχείριση ανάσυρσης ατόμων στο δεύτερο βαγόνι»

REUTERS/Alexandros Avramidis

7 απανθρακωμένες σοροί ανασύρθηκαν από το πρωί.

Στην πορεία των επιχειρήσεων έρευνας και απεγκλωβισμού στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είναι 46. 7 απανθρακωμένες σοροί ανασύρθηκαν από το πρωί.

Όπως έχει γίνει γνωστό, σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μία δύσκολη επιχείρηση στα όρια του βαγονιού- μπαρ (το δεύτερο κατά σειρά βαγόνι) με το βαγόνι της δεύτερης θέσης (το τρίτο κατά σειρά βαγόνι). Γίνεται έτσι απομάκρυνση του επιβατικού βαγονιού που βρίσκεται από πάνω και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απομάκρυνση του συμπιεσμένου και σε σχήμα Γ βαγονιού- εστιατορίου.

Το βαγόνι- καφετέρια είναι το σημείο όπου εκδηλώθηκε κατά κύριο λόγο η πυρκαγιά και αναπτύχθηκαν το μεγαλύτερο μέρος του πυροθερμικού φορτίου και οι υψηλές θερμοκρασίες. «Ουσιαστικά είναι αυτό το φαινόμενο που παρουσιάστηκε, η μεγάλη σύγκρουση συνέθλιψε όλα τα βαγόνια και βρέθηκαν όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο βαγόνι να συμπιέζονται αστραπιαία», εξήγησε ο κ. Αρτοποιός μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση. Πρόσθεσε ότι κατά την σύγκρουση, η μία αμαξοστοιχία μπήκε κάτω από την άλλη.

Όπως έκανε γνωστό, στο συγκεκριμένο σημείο στο δεύτερο βαγόνι υπάρχουν άτομα σε «πολύ κακή κατάσταση» λόγω της σύγκρουσης και της σύνθλιψης. «Είναι άνθρωποι δεν βρέθηκαν σε ένα σημείο και λόγω της σύγκρουσης πέρασε πάνω από το σώμα τους όλο το φορτίο», ανέφερε σημειώνοντας ότι γίνεται προσεκτική διαχείριση ώστε να ανασυρθούν.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί δύο σοροί, ωστόσο, λόγω της κατάστασης των σωμάτων δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο αριθμός των νεκρών που βρίσκονται εκεί.

«Η επιχείρηση θα έχει συνέχεια, πρέπει να πάμε εξονυχιστικά και πόντο πόντο ώστε να φτάσουμε να παραδώσουμε όλους τους ανθρώπους στους συγγενείς τους», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι επιχειρήσεις θα προχωρήσουν στο τρίτο βαγόνι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εθελοντών Διασωστών της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Νάκο, σήμερα θα γίνει προσπάθεια να τεμαχιστεί ώστε να μειωθεί το βάρος του και να μπορέσουν στη συνέχεια οι γερανοί να το σηκώσουν.

Όπως είπε ο κ. Νάκος, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, προβλέπεται να γίνει τεμαχισμός, μετακίνηση των κομματιών κι έπειτα θα ακολουθήσει έλεγχος για εγκλωβισμένους και νεκρούς. «Σημάδια ζωής δεν υπάρχουν, μόνο για θύματα», συμπλήρωσε ωστόσο.

naftemporiki.gr