Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Καταθέτουν για την ανακοπή της Τζωρτζίνας οι γιατροί του «Καραμανδάνειου»

Τι κατέθεσε παιδίατρος που είχε εξετάσει την 9χρονη όταν η μητέρα της τη μετέφερε στο νοσοκομείο αναφέροντας ότι είχε πάθει σπασμούς στη διάρκεια της νύχτας.

Με την κατάθεση του παιδιάτρου του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου της Πάτρας Αθανάσιου Φίλια συνεχίζεται η δίκη της 34χρονης κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο μάρτυρας, ο οποίος είναι ο τρίτος που καταθέτει, είχε εξετάσει την 9χρονη όταν η μητέρα της τη μετέφερε στο νοσοκομείο αναφέροντας ότι είχε πάθει σπασμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η κατηγορούμενη μού είπε πως ενώ το παιδί κοιμόταν, είχαν μελανιάσει ελαφρώς τα χείλη του, και αυτό το επεισόδιο κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Ανέφερε ότι υπήρχε και κάποιο δεύτερο παρόμοιο επεισοδίου διάρκειας κάποιων δευτερολέπτων. Μας είπε ότι αντιλήφθηκε το επεισόδιο την ώρα του ύπνου».

Πρόεδρος: Μιλήσατε με το παιδί;

Μάρτυρας: Συνήθως ρωτάμε το παιδί, αλλά δεν θυμάμαι. Ζητήσαμε μια νευρολογική εκτίμηση από νευρολόγο και επίσης είπαμε να κάνουμε και μια καρδιολογική εξέταση λόγω του ιστορικού του παιδιού και μια μαγνητική εγκεφάλου.

Είδαν το παιδί η ειδικευόμενη γιατρός και η κ. Τριάντου και στη συνέχεια πληροφορήθηκα ότι το παιδί θα παραμείνει για παρακολούθηση. Το Σάββατο το πρωί που περάσαμε, η μικρή ήταν στο κρεβάτι και κράταγε ένα τάμπλετ με το οποίο έπαιζε. Την εξέτασα και δεν είδα κάποια παθολογικά ευρήματα. Τη ρώτησα αν θέλει να φάει και μου είπε «ναι», πως ήθελε. Ξεκινήσαμε ελαφρά σίτιση. Κατά την απογευματινή επίσκεψη, το παιδί παρέμενε σε καλή κατάσταση, είχε δεχθεί τη σίτιση, είχε φάει ελαφρά, και μετά δεν είχα ξανά άλλη επαφή μαζί της. Το βράδυ αργότερα με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι το παιδί, ενώ κοιμόταν, έκανε έμετο και είχε δύσπνοια. Η ειδικευόμενη γιατρός την εξέτασε και βρήκε ταχύπνοια. Της έβαλε μάσκα οξυγόνου και πήγε στο 98. Με ενημέρωσε και της είπα να κάνουμε μια ακτινογραφία θώρακος. Καλύψαμε το παιδί με αντιβίωση και εισπνεόμενα. Τη νύχτα δεν είχε κάποιο επεισόδιο. Αυτό που υποψιάστηκα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι ίσως είναι εισρόφηση».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε πως και τα καρδιογραφήματα στα οποία υποβλήθηκε το κοριτσάκι ήταν φυσιολογικά.

naftemporiki.gr