Skip to main content

Κιβωτός: «Προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» οι καταγγελίες δηλώνει ο π. Αντώνιος

ANDREA BONETI / Intime News

«Με βάση τις ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια».

Πολυσέλιδο υπόμνημα προσκόμισε στους εισαγγελείς ανηλίκων μέσω των συνηγόρων του ο πατήρ Αντώνιος, για τις καταγγελίες περί κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες.

Μετά από αλλεπάλληλες προθεσμίες που του είχαν δοθεί από τις 9 Ιανουαρίου 2023, τελικά ο ιερέας, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ο ίδιος στους εισαγγελείς, παρέδωσε το υπόμνημά του, στο οποίο κάνει λόγο για προφανείς σκοπιμότητες.

«Αόριστες» οι καταγγελίες

Στο υπόμνημα , ο ιερέας χαρακτηρίζει «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» τις καταγγελίες του 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου κι ενός 15 χρόνου περί ασέλγειας, βάσει των οποίων, όπως αναφέρει, συντάχθηκαν «αόριστα κατηγορητήρια».

Ο ιερέας κάνει λόγο για «μεθοδευμένη δράση» του πρώτου καταγγέλλοντα, αλλά και για «κατασκευασμένα δημοσιεύματα».

Τι αναφέρει στο υπόμνημα

1. Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο (τονίζεται ο αριθμός 2) καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της Κιβωτού, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!).

2. Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.

3. Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών.

4. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού.

5. Μία μόνη παρατήρηση : παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν.

6. Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων αναφορικά με τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών σε παιδιά που διέμεναν στις δομές της οργάνωσης.

Μετά και την παροχή εξηγήσεων, οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν το υλικό που έχουν συγκεντρώσει και θα αποφασίσουν εάν θα καταστήσουν τον ιερέα κατηγορούμενο, εάν διαταχθεί περαιτέρω έρευνα ή εάν θα αρχειοθετήσουν την υπόθεση.

naftemporiki.gr