Skip to main content

Κολλέγιο Αθηνών: Λήξη συναγερμού – Δεν εντόπισε υπόπτους η ΕΛΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Κινητοποίηση της ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία ότι άτομα που κρατούσαν αιχμηρά αντικείμενα εισέβαλαν στον χώρο του σχολείου

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές όταν υπάλληλος ασφαλείας του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό κατήγγειλε ότι άτομα που κρατούσαν αιχμηρά αντικείμενα εισέβαλαν στον χώρο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους στους χώρους του Κολλεγίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δεν εντόπισαν ούτε εξωσχολικά άτομα, ούτε αιχμηρά αντικείμενα.

Ο φύλακας κλήθηκε να καταθέσει στην Αστυνομία.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών αναφέρει πως οι έλεγχοι της Αστυνομίας έχουν ολοκληρωθεί και έχει επανέλθει η ομαλή λειτουργία του σχολείου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η διεύθυνση πληροφορήθηκε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του σχολείου. Η διεύθυνση έκρινε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών μας και ειδοποίησε την Αστυνομία. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως το προσωπικό ασφαλείας του σχολείου κινήθηκε ακαριαία και πως όλοι οι μαθητές παρέμειναν ασφαλείς.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο του Διευθυντή, Καθηγητή Κώστα Συνολάκη:

«Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης

Διευθυντής/President».