Skip to main content

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεκτό το αίτημα για συμπληρωματική απολογία

INTIME NEWS

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να προσκομίσει έγγραφα που περιήλθαν χθες στην κατοχή του.

Δεκτό έγινε oμόφωνα το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη να απολογηθεί συμπληρωματικά στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Υπέρ της συμπληρωματικής απολογίας του ηθοποιού τάχθηκε και η εισαγγελέας της έδρας.

Με την έναρξη της διαδικασίας και λίγο πριν δοθεί ο λόγος στην εισαγγελέα της έδρας για να αγορεύσει, η συνήγορός του κατηγορούμενου Κική Πακιρτζιδου είπε στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος θέλει να προσκομίσει στο δικαστήριο έγγραφα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του χθες και θέλει να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με τον ηθοποιό να μετάγεται από την φυλακή στο εδώλιο, καθώς τον Ιούλιο του 2021 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, η οποία αφορά βιασμό, αλλά και δύο απόπειρες βιασμού. Στην πορεία της δίκης, ήταν το ΜΟΔ που τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι θιασάρχης μπορεί να βγει από την φυλακή και του επέβαλε περιοριστικούς όρους.

Στην πρόταση της για την έξοδο του ηθοποιού από την φυλακή, η Εισαγγελέας είχε αναφέρει πως δεν θεωρεί πως ο κατηγορούμενος, για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του, παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων. Είχε αιτιολογήσει μάλιστα αυτή την άποψη της, επισημαίνοντας ότι ο θιασάρχης “είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους” και επιπλέον ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως σε θέση να προφυλαχθούν.

naftemporiki.gr