Skip to main content

Βουκουρέστι: «Δεν ήταν κουρασμένος, είχε κατασκευαστικά προβλήματα ο δρόμος» δηλώνει ο δικηγόρος του οδηγού

ROMANIA ACCIDENTS

«Ο εντολέας μου βρίσκεται σε σοκ και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα».

«Είναι πολύ προσεκτικός οδηγός. Δεν ισχύει το παρατσούκλι “βολίδας”, οδηγεί πολύ αργά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Ματθαίου, ο δικηγόρος του οδηγού που εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι την περασμένη Παρασκευή, με απολογισμό έναν 53χρονο νεκρό και 25 τραυματίες επιβάτες.

«Ο οδηγός από το Σάββατο πρωί είναι ελεύθερος. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για να καταθέσει» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ο 52χρονος οδηγός, μετά το συμβάν αυτό, έχει δικαίωμα να εργαστεί στην Ελλάδα, αλλά όχι στη Ρουμανία.

Σε ερώτηση αν ο οδηγός του λεωφορείου ήταν κουρασμένος με δεδομένο πως δεν υπήρχε και δεύτερος οδηγός στο μοιραίο όχημα, ο κ. Ματθαίου απάντησε πως «ο κόσμος δεν είχε παράπονα από την οδήγησή του» και πως «δεν ήταν κουρασμένος», καθώς στη διαδρομή έκανε πολλές στάσεις.

«Οδηγούσε από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι. Μπήκε στο τιμόνι στην Θεσσαλονίκη 11 η ώρα νομίζω και έφτασε το μεσημέρι της άλλης ημέρας στο Βουκουρέστι. Σταμάτησε στον δρόμο πολλές φορές» υποστήριξε ο δικηγόρος.

Για τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή του 53χρονου από τη Λάρισα, ανέφερε ότι ο εντολέας του έπρεπε να πάρει μια απόφαση την τελευταία στιγμή και δυστυχώς πήρε αυτή που προκάλεσε τη σύγκρουση με την προειδοποιητική κολώνα της σήμανσης. «Είχε GPS» πρόσθεσε ο κ. Ματθαίου, επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει αν το είχε ρυθμισμένο για χρήση ως ΙΧ ή ως λεωφορείο.

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαίου, ο εντολέας του βρίσκεται σε σοκ και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε κατασκευαστικά λάθη του δρόμου στο Βουκουρέστι καθώς και σε κακοτεχνίες στη βαριά σιδερένια αψίδα, τονίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριος που επισκευάστηκε έχουν γίνει τουλάχιστον έξι ατυχήματα.

Πηγή: ΕΡΤ