Skip to main content

Βουκουρέστι: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες – Ένας νεκρός και 24 τραυματίες

Twitter/ News.ro

Πώς έγινε το δυστύχημα - Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 47 Έλληνες και σημειώθηκε στην Ρουμανία, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και 24 τραυματίες, οι τρεις σοβαρά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Έλληνας ήταν και ο οδηγός.

Όπως μετέδωσε το Οbservator Antena 1, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Ως εκ τούτου, το όχημα κόλλησε σε μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Μετά την πρόσκρουση, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν, πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι μετά  μπλόκαρε η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου κι έτσι ήταν δύσκολος ο απεγκλωβισμός των τραυματιών.

Από τους επιβαίνοντες, 24 μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

«Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. «Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο».

Για οποιαδήποτε πληροφορίες, σημειώνεται ότι, τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο υπουργείο Εξωτερικών είναι τα 210 368 1730 και 210 368 1350

Πηγή: ΕΡΤ