Skip to main content

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιτήματα αποφυλάκισης κατέθεσαν Κασιδιάρης – Λαγός

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Διεκόπη η συνεδρίαση για τη Δευτέρα - Ενόχληση της προέδρου για τα χειροκροτήματα υποστηρικτών του Κασιδιάρη

Αίτημα αποφυλάκισης υπέβαλαν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργηματων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός. Είναι η δεύτερη φορά που ο καταδικασμένος σε 13 έτη καθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, εμφανίζεται στο δικαστήριο. Περίπου 50 άτομα τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την ώρα που έμπαινε στη δικαστική αίθουσα.

Ζητώντας τον λόγο από τους δικαστές είπε:

«3,5 χρόνια φυλακής για τι; Για τις ομιλίες; Από πότε οι ομιλίες αποτελούν εγκληματική οργάνωση; Όλα είναι γενικότητες. Ότι υπήρχε ιεραρχία. Σε ποιο κόμμα δεν υπάρχει ιεραρχία; Η απόφαση του πρωτοβάθμιου, η οποία είναι ντροπιαστική, έχει 12 σημεία με ενέργειές μου. Ένα από αυτά είναι ότι πήγα σε μία συναυλία το 2005 και κάποιοι δίπλα έκαναν βλακείες. Αν είχα κάνει ληστεία χρηματοαποστολής θα είχε παραγραφεί», είπε ο καταδικασθείς προσθέτοντας: «Εκτίω ποινή κάθειρξης για τον πολυετή δυναμικό μου αγώνα ενάντια στη διαφθορά. Πλέον όσα φώναζα για τις μίζες αποδεικνύονται αληθή, στις ξένες χώρες από τα ξένα συστήματα. Εδώ το δικαστικό σύστημα ανέχεται διαφθορά. Γιατί έμεινα στη φυλακή το 2015; Γιατί είχαμε εκλογές. Πρέπει και τώρα να βρίσκομαι στις φυλακές. Όλα τα εθνικά κόμματα στην Ευρώπη σχηματίζουν κυβερνήσεις, στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχουν με μεγάλα ποσοστά για πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε άμεση παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές. Η ουσιαστική ανεπανόρθωτη βλάβη είναι αυτή που θα υποστούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες που ψηφίζουν το κόμμα μου. 23 εκατομμύρια θεάσεις έχει το κόμμα μου. Κάθε παρέμβασή μου από τη φυλακή την ακούν χιλιάδες πολίτες…Τα κριτήρια του να βρίσκομαι μέσα στη φυλακή είναι για μην κάνω προεκλογικό αγώνα».

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Η συνήγορός του Βάσω Πανταζή, αφού ανέφερε ότι ο εντολέας της δεν είναι φυγόποινος κι έχει γνωστή διαμονή, τόνισε πως η παραμονή του Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές Δομοκού του δημιουργεί ανεπανόρθωτη βλάβη: «Είναι ο μοναδικός Έλληνας κρατούμενος που υπάρχει κατάπτυστη απόφαση γενικής γραμματείας αντεγκληματικής να μην του επιτρέπεται καμία επικοινωνία αλλά μέσω δικηγόρου του. Στην παγκόσμια πραγματικότητα αυτό έχει συμβεί μόνο σε δύο κράτη, στην Τουρκία και την Ουκρανία. Ήταν χρόνια επιτυχημένος βουλευτής, είναι ιδρυτής ενός κόμματος που θα εισέλθει στην επόμενη βουλή. Το δικαστήριο θα ‘τρέχει’ για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Η πραγματικότητα είναι πως έχει κοινωνικό και πολιτικό αντίκρυσμα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Μάρτιο θα έχουμε εκλογές, είναι δεδομένο. Αυτό το δικαστήριο θα είναι σε αναστολή, θα έχει χαθεί και άλλος χρόνος. Είναι υποψήφιος βουλευτής. Πως θα μπορέσει να υπερασπιστεί τις ιδέες του;».

Για τρίτη φορά κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης ο Γιάννης Λαγός δια του συνηγόρου του. «Παίρνοντας την σκυτάλη από τον Ηλία Κασιδιάρη, όπως έχω γράψει και στην αίτηση, επισημαίνω ότι η αιτιολόγηση της απόρριψης του προηγούμενου αιτήματος του Γιάννη Λαγού,δεν ήταν επαρκής. Ο σωφρονισμός του Γιάννη Λαγού απέτυχε διότι συνεχίζει να δηλώνει πολιτικός κρατούμενος. Μία ευνομούμενη πολιτεία δεν εκδικείται τους κρατουμένους. Η παραμονή του στη φυλακή καθίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη» τόνισε ο κ. Ζωγράφου.

Διεκόπη η συνεδρίαση για τη Δευτέρα

Το δικαστήριο διέκοψε για την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου οπότε και θα τοποθετηθεί η εισαγγελέας της έδρας επί των αιτημάτων των δύο καταδικασθέντων.

Προτού διακοπεί η συνεδρίαση η πρόεδρος του δικαστηρίου επέπληξε τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που άφησε τους υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη να τον χειροκροτούν. «Έχουμε πει απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τους αφήνετε να χειροκροτούν, απλά κοιτάζοντας τους» τόνισε η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

naftemporiki.gr