Skip to main content

Εργαζόμενοι Μετρό: «Στιγµές φρίκης» στον σταθµό Οµόνοιας στις 6/12 – «Από τύχη δεν θρηνήσαµε ζωές»

EUROKINISSI

«Έχουµε την "απαίτηση" να επιστρέφουµε σπίτι µας όρθιοι και αρτιµελείς».

«Για άλλη µια φορά οι σταθµάρχες υπηρεσίας έζησαν στιγµές φρίκης και αυτή τη φορά ήρθε η σειρά των εργαζοµένων στον σταθµό της Οµόνοιας» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ).

Όπως εξηγεί, στις 6 Δεκεμβρίου, την ηµέρα των διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, οµάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στο σταθµαρχείο, ανάβοντας φωτιές και σπάζοντας τζάµια, εγκλωβίζοντας µέσα τους εργαζόµενους και απειλώντας τους ακόµα και για τη σωµατική τους ακεραιότητα.

«Αυτόπτες µάρτυρες, µίλησαν επίσης για λάθη από πλευράς αστυνοµίας» υποστηρίζει το ΣΕΛΜΑ, που συμπληρώνει:

«Όπως αναφέρουν σε υπηρεσιακό τους οι συνάδελφοι σταθµάρχες, ο διευθυντήςασφαλείας, χωρίς τα απαραίτητα τυπικά-ουσιαστικά προσόντα, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση, χωρίς γνώση και εµπειρία, σε ρόλο ανθρώπου που ήρθε από άλλο πλανήτη, έχοντας παντελή άγνοια κινδύνου και πλήρη µεσάνυχτα από ασφάλεια σιδηροδρόµου και µε χειρισµούς εντός του σταθµού Οµόνοια που µόνο σε επαγγελµατία δεν αρµόζουν, έκανε την κατάσταση ακόµα πιο απελπιστική κι από την ίδια την απελπισία, όπως καταγγέλλεται».

Το σωματείο υπογραμμίζει πως «από τύχη δεν θρηνήσαµε ανθρώπινες ζωές» και δηλώνει πως «η ανοχή των εργαζοµένων ξεπέρασε κάθε όριο και κάθε προηγούµενο.

Ζητάµε να δοθούν λύσεις και απαντήσεις εδώ και τώρα, διότι σε αντίθετη περίπτωση, θα θεωρήσουµε ότι αγνοείτε την κραυγή αγωνίας των υφιστάµενων σας, που παλεύουµε και διεκδικούµε το αυτονόητο για την καθηµερινότητά µας, µιας και τα φαινόµενα βίας είναι πλέον σύνηθες φαινόµενο στο δίκτυο των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Θέλουµε να καταστήσουµε σαφές ότι οι εργαζόµενοι έχουµε την “απαίτηση” να επιστρέφουµε σπίτι µας όρθιοι και αρτιµελείς µετά τη λήξη κάθε βάρδιας µας και θα το διεκδικήσουµε µε κάθε τρόπο» ξεκαθαρίζει το ΔΣ του ΣΕΛΜΑ.