Skip to main content

Μενίδι: Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας- Δύο προσαγωγές

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Σε εξέλιξη είναι το πρωί της Παρασκευής νέα επιχείρηση της Αστυνομίας στη Δυτική Αττική.

Συγκεκριμένα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής λαμβάνει χώρα σε Ζεφύρι, Μενίδι, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στα Άνω Λιόσια.

Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής πραγματοποιήσαν έφοδο σε σπίτι κοντά στον καταυλισμό Ρομά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, και σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση έχουν προχωρήσει σε δύο προσαγωγές ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και χθες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται μετά από τα επεισόδια που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα απολογήθηκε εν τω μεταξύ στη Θεσσαλονίκη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο σε καταδίωξη στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 32χρονου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).