Skip to main content

Πυροβολισμός 16χρονου: Στον ανακριτή σήμερα ο αστυνομικός

ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME NEWS

Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του.

Την υπερασπιστική του γραμμή θα παρουσιάσει σήμερα ο ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 32χρονου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Τι θα υποστηρίξει

Ο κατηγορούμενος θα προσέλθει στον ανακριτή με βασική υπερασπιστική γραμμή ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του.

Χαρακτηριστικό της στάσης του είναι και όσα φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του κατάθεση: «Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού», είπε.

Ενόψει της απολογίας του αστυνομικού Ρομά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσμα για συγκέντρωση απηύθυναν επίσης μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων η αστυνομία σχεδιάζει ενισχυμένα μέτρα στην περιοχή. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Στο μεταξύ, χθες στον α΄ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης κατέθεσε επίσης ο οδηγός φορτηγού, ο οποίος φέρεται ως αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του ανήλικου Ρομά.

Επιπλέον, χθες η οικογένεια του 16χρονου, δια του συνηγόρου της, κατέθεσε αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την καταδίωξη. Το υλικό αυτό βρίσκεται στη δικογραφία.