Skip to main content

Διακινούσαν κοκαΐνη, χασίς, χάπια από Καλαμάτα σε Αθήνα – Τέσσερις συλλήψεις

ΕΛΑΣ

Τέσσερα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε από την Καλαμάτα ναρκωτικά στην Αθήνα έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών σε περιοχές της Αθήνας έφθασε, έπειτα από πολύμηνες έρευνες, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Το πρωί της Δευτέρας, σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα,  δύο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 53 ετών, και δύο Έλληνες, 49 και 70 ετών.

Όπως προέκυψε, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο τρέχοντος έτους, με σκοπό τη διακίνηση κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικών χαπιών σε περιοχές της Αθήνας.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε κατοικίες, αποθήκες, οχήματα και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

κάνναβη βάρους 134,75 γραμμαρίων

κοκαΐνη βάρους 128,47 γραμμαρίων

25 ναρκωτικά χάπια

πέντε ζυγαριές ακριβείας

εννέα κινητά τηλέφωνα

4 .710 ευρώ, 130 λίρες Αγγλίας, 100 δολάρια Αυστραλίας και 500 λεκέ Αλβανίας, προερχόμενα από τη διακίνηση των ναρκωτικών

πλήθος κοσμημάτων που λάμβαναν ως ανταλλάγματα κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και πλαστό δελτίο ταυτότητας ελληνικών αρχών, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 31χρονος αλλοδαπός για να συγκαλύψει την παράνομη διαμονή του στη χώρα.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ναρκωτικά, καθώς και για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.