Skip to main content

Ηράκλειο: Στους πληγέντες από την κακοκαιρία μέρος των χρημάτων από τα μετάλλια του Αλ. Νικολαΐδη

Η οικογένεια του πρόωρα χαμένου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη γνωστοποίησε σήμερα ότι μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από την πλειοδοσία για τα μετάλλιά του θα διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία στον δήμο Μαλεβιζίου.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο δημαρχείο, παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου, από τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη.

Όπως είπε ο βουλευτής, η οικογένεια του Ολυμπιονίκη στέκεται έμπρακτα στο πλευρό όσων χτυπήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έτσι μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

Με ενός λεπτού σιγή και με τον χορό Σέρα αποχαιρέτησαν τον Αλέξανδρο στην Κοζάνη

Στο μεταξύ, κρατώντας ενός λεπτού σιγή και με τον χορό «Σέρα» αποχαιρέτησαν τον Ολυμπιονίκη οι χορευτές και χιλιάδες συγκεντρωμένοι στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, που συμμετείχαν στο 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που οργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στην Κοζάνη η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Λίγο πριν το τέλος του Φεστιβάλ στο οποίο έλαβαν μέρος 1.700 χορευτές Ποντιακών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Παναγιώτης Θεοδωρίδης, αφού διάβασε ένα μέρος της επιστολής με την τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη «τα Ολυμπιακά του μετάλλια να τεθούν σε δημοπρασία και τα χρήματα να δοθούν σε οργανώσεις για το παιδί», κάλεσε τους 5.000 και πλέον θεατές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή. Το στάδιο σείστηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κόσμου, ενώ στη συνέχεια οι χορευτές αφιέρωσαν στη μνήμη του τον χορό Σέρα, που ήταν και ο τελευταίος χορός της βραδιάς.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ