Skip to main content

Κολωνός: Απολογούνται ο 53χρονος και ο 42χρονος για την υπόθεση βιασμού και εκμετάλλευσης της 12χρονης

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν προκειμένου να απολογηθούν ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε κι εξέδιδε μια 12χρονη στον Κολωνό και ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία του 53χρονου, καθώς και του 42χρονου που κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση. Σε βάρος του 53χρονου έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη, για κακουργηματική διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και για οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για όσα τους καταλογίζονται με τον 53χρονο να καλείται να δώσει εξηγήσεις για βαρύτατες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.

Ο 53χρονος φέρεται να προσέρχεται στον ανακριτή χωρίς συνήγορο με μία δικογραφία που βρίθει στοιχείων σε βάρος του. Για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου θα διοριστεί αυτεπάγγελτα από τον ανακριτή δικηγόρος. Εφόσον αποδεχθεί τον διορισθέντα συνήγορο ο κατηγορούμενος, θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο δικηγόρος. Ωστόσο, σήμερα, εκπνέει το όριο των πέντε ημερών που μπορεί να κρατείται χωρίς απολογία, οπότε ή θα συναινέσει για την παράταση της κράτησής του αν ζητήσει προθεσμία ο δικηγόρος ή θα απολογηθεί χωρίς δικηγόρο.

Η δικογραφία που έχει σχηματίσει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για τη δράση του 53χρονου ξεπερνάει τις 1.000 σελίδες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις και φωτογραφίες. Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχουν μπει άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη και, όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές, είναι πολύ πιθανό σύντομα να ακολουθήσει νέος κύκλος συλλήψεων. Οι αρχές πλέον εξετάζουν και το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Σε 213 ανέρχονται τα άτομα τα οποία φέρονται να είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο για το μικρό κορίτσι, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον 10 άνδρες το κακοποίησαν σεξουαλικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν άμεσα τα στοιχεία των 213 βιαστών και υποψήφιων βιαστών της 12χρονης

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται σήμερα στο θέμα ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης «για να μην μείνει καμία σκιά συγκάλυψης» και τονίζει πως «δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές- όπως έγινε στην περίφημη υπόθεση Λιγνάδη».

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος παιδοβιαστών στην Αθήνα. Είναι ένας εξαιρετικά αποκρουστικός κρίκος σε μια αλυσίδα ανάλογων ιστοριών που υπογραμμίζουν την ανάγκη για ισχυρό κοινωνικό κράτος, πολιτικές προστασίας των πιο αδύναμων και πάταξη των πρακτικών εκμετάλλευσης που συχνά οδηγούν σε απάνθρωπες ατραπούς».

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «προέχει η αποφασιστική στήριξη του 12χρονου θύματος και της οικογένειάς της». Βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως σημειώνει το κόμμα, είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης για να μην μείνει καμία σκιά συγκάλυψης ή ανοχής.

«Αυτή τη στιγμή προέχει η αλήθεια. Οι Αρχές αφού καθυστέρησαν στην ανακοίνωση των στοιχείων των δύο συλληφθέντων για το βιασμό ενός 12χρονου παιδιού, θολώνουν τα νερά για τους 213 υποψήφιους βιαστές του. Το ερώτημα είναι απλό: ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να δώσουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα» σημειώνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

naftemporiki.gr