Skip to main content

Ναυάγια: 18 οι νεκροί, σώοι άλλοι 15 στη Λέσβο – Κύθηρα: 15 οι αγνοούμενοι

Τη σορό ενός άνδρα ανέσυραν νωρίτερα από τη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα ανατολικά της Λέσβου δύτες της Frontex. Πρόκειται για το δέκατο όγδοο (18ο) θύμα μετά τη βύθιση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης λέμβου που μετέφερε, κατά δήλωση των επιβαινόντων, περίπου σαράντα (40) άτομα. Νωρίτερα είχαν ανασυρθεί οι σοροί 16 γυναικών και ενός ανήλικου αγοριού.

Πριν λίγο έγινε γνωστό, ότι πέρα από τις δέκα (10) γυναίκες που διασώθηκαν το πρωί, εκ των οποίων οι εννέα (9) έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» για την παροχή πρώτων βοηθειών, εντοπίστηκαν εν ζωή στην ξηρά από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. άλλα δεκαπέντε (15 άτομα), έντεκα (11) άνδρες και τέσσερις (4) γυναίκες.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. F., στην περιοχή επιχειρούν για τυχόν αγνοούμενους παράκτιο περιπολικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, στελέχη της τοπικής λιμενικής Αρχής, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως Β-ΒΑ 7 μποφόρ.

Στα Κύθηρα

Την ίδια ώρα, και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι Διακοφτίου των Κυθήρων σε εξέλιξη είναι από χθες το βράδυ έρευνες για 15 αγνοούμενους από τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που στις 21:08 της Τετάρτης προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή, παρέμεινες επί ώρες ημιβυθισμένο και τελικά καταστράφηκε ολοσχερώς.

Κατά δήλωση των επιβαινόντων, στο σκάφος; αυτό ήταν περίπου ενενήντα πέντε (95) άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί ογδόντα (80) αλλοδαποί, εκ των οποίων εξήντα δύο (62) ενήλικες (55 άνδρες και 7 γυναίκες) και δεκαοκτώ (18) ανήλικοι, ενώ έντεκα (11) από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Στην περιοχή επιχειρούν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) και ομάδα Μ.Υ.Α. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της τοπικής λιμενικής Αρχής, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και εθελοντές διασώστες.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως ΒΑ 7-8 μποφόρ με ριπές άνεμου 9-10 μποφόρ.

naftemporiki.gr