Skip to main content

Σύζυγος Φιλιππίδη: Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν τον Πέτρο από τη μνήμη του κόσμου

Σε «οργανωμένο σχέδιο» απέδωσε η Ελπίδα Νίνου τις καταγγελίες που στρέφονται σε βάρος του συζύγου της, Πέτρου Φιλιππίδη. «Για να ξαναμοιραστεί η πίτα στον χώρο του θεάτρου» όπως είπε στους δικαστές στη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της.

«Οι καταγγελίες οργανώθηκαν έναν χρόνο πριν, από συγκεκριμένα κέντρα, στο πλαίσιο του metoo. Με συνεντεύξεις τους οι ίδιες το έχουν πει. Κάτω από αυτή την ομπρέλα μαζεύτηκαν άνθρωποι. Δεν είναι μόνον ο Πέτρος. Είναι και άλλοι. Θα αποδειχθεί αυτό. Η εκδίκηση στο θέατρο γίνεται ακόμα και για μία λέξη, μία ατάκα» υποστήριξε.

Πολιτική αγωγή: Από ποιον οργανώθηκαν;

Μάρτυρας: Θα αποδειχθεί. Η πίτα στο θέατρο έχει ξαναμοιραστεί. Δείτε τι γίνεται στις σειρές αυτή τη στιγμή. Είναι προσωπική μου γνώμη αυτή. Ήταν περιττός πολύ ο Πέτρος. Οι καταγγελίες άρχισαν από τρεις γυναίκες που πήγαιναν σε εκπομπές και ήθελαν να καταγγείλουν κάποιους ανθρώπους. Και το νομικό τμήμα των καναλιών έψαχνε αν μπορούσαν να το κάνουν. Έγιναν συναντήσεις πολλές, παρθήκαν πολλά τηλέφωνα. Θα αποκαλυφθούν στη δίκη».

«Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια…»

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη τού εξέφρασε και σήμερα την αμέριστη συμπαράστασή της και δεν ήταν λίγες οι φορές που ξέσπασε μέσα στην αίθουσα.

«Έχουμε ταπεινωθεί, έχουμε φτάσει στον πάτο και θεωρώ ότι πλέον ο Πέτρος δεν μπορεί να μου πει ψέματα. Η φυλακή ταπεινώνει τον άνθρωπο. Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Τι θέλετε; Να πεθάνουμε; Να πεθάνουμε. Ο Πέτρος φυλακίστηκε έναν χρόνο. Καταστράφηκε η ζωή μας. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και είμαστε ξανά στο μηδέν. Φυλακίστηκε έναν χρόνο, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του, κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν και από τη μνήμη των ανθρώπων» είπε η Ελπίδα Νίνου, προσθέτοντας σε υψηλούς τόνους:

«Δεν με ενδιαφέρουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα λεφτά… Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στεκόμουν, έτσι στέκομαι και τώρα. Είμαι από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Έμαθα να ζω με τα πολλά, ξέρω και στα λίγα και ξεκινάω πάλι από το μηδέν. Δεν έμεινα μαζί του από συμφέρον και από κανένα οικονομικό κίνητρο. Έχω πολύ βαθιά συναισθήματα για αυτούς που αγαπώ, έτσι έμαθα από τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου από τον Πειραιά και την Κέρκυρα. Αυτό που ακολουθώ στη ζωή μου είναι η αγάπη και η συγχώρεση. Έχω ενσυναίσθηση» ανέφερε.

Η μάρτυρας σημείωσε πως ο βιασμός είναι μία τόσο τραυματική εμπειρία, την οποία το θύμα θέλει να τη μοιραστεί με τους κοντινούς του ανθρώπους. «Η άποψή μου είναι ότι εάν έχεις υποστεί βιασμό, δεν σε κρατάει τίποτα να το καταγγείλεις. Γυναίκες της καθημερινότητας, ακόμα και παιδιά 8-10-12 ετών, πηγαίνουν και το καταγγέλλουν» σχολίασε αναφορικά με τον χρόνο που μεσολάβησε από τα καταγγελλόμενα μέχρι οι τρεις μηνύτριες να απευθυνθούν στις δικαστικές αρχές. «Είμαι υπέρ των κακοποιημένων ανθρώπων, έχω βοηθήσει πάρα πολλές γυναίκες που έχουν χτυπηθεί. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που έχει υποστεί βίαιη πράξη πηγαίνει και το καταγγέλλει εκείνη τη στιγμή» είπε.

naftemporiki.gr