Skip to main content

Aστυνομικός συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή, κατόπιν εντάλματος, 53χρονος αστυνομικός, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία 14χρονης και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη, ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή, επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή. Κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο αστυνομικός είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος άλλης μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην κατοικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή. Ήδη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κίνησε τις σε βάρος του διαδικασίες.

Στην υπόθεση αυτή αναφέρθηκε, με ανάρτησή του στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.