Skip to main content

Εκτός φυλακής ο Δ. Λιγνάδης μέχρι τη δίκη στο Εφετείο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους θα είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 4-3 ( δύο ένορκοι και μια σύνεδρος μειοψήφησαν) έκανε δεκτό το αίτημά του να του δοθεί αναστολή μέχρι να γίνει η δίκη του σε δεύτερο βαθμό. 

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.

Ποινή κάθειρξης 12 ετών για τους δύο βιασμούς ανηλίκων

Νωρίτερα σήμερα επιβλήθηκε στον Δ. Λιγνάδη ποινή κάθειρξης 12 ετών από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4-3) για τον βιασμό σε βάρος δύο ανήλικων

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 10 ετών με πλειοψηφία (4-3) για τον βιασμό σε βάρος 17χρονου στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο και κάθειρξη 5 ετών με πλειοψηφία (4-3) για τον βιασμό σε βάρος άλλου 17χρονου στην Επίδαυρο.