Skip to main content

ΕΙΝΑΠ: Αναστέλλεται η λειτουργία της γυναικολογικής κλινικής στο Γεννηματάς

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Την αναστολή λειτουργίας της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γεννηματάς καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ, καταδικάζοντας συγχρόνως και την τραγική υποστελέχωση της, που οδηγεί όπως λέει, σε αδυναμία λειτουργίας και ασφαλούς εφημέρευσής. 

Η δικαιολογία που προβάλλεται σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, είναι ότι η λειτουργία της κλινικής είναι επισφαλής μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή. Ωστόσο, μία τέτοια δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή διότι από καιρό, γνωρίζοντας η διοίκηση ότι ο διευθυντής θα συνταξιοδοτηθεί και θα μείνουν 2 επιμελητές συνολικά, έπρεπε να είχε πάρει τα μετρά της. 

Στην προκήρυξη του 2020 για την θέση υπήρχαν υποψήφιοι, ωστόσο η διαδικασία σταμάτησε στις συνεντεύξεις με αποτέλεσμα κανείς μόνιμος γυναικολόγος να μην έχει προσληφθεί στην κλινική. 

Το κλείσιμο της γυναικολογικής κλινικής θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις ασθενείς του νοσοκομείου, σημειώνει η ΕΙΝΠΑ και ταυτόχρονα θα σημάνει περαιτέρω επιβάρυνση των γυναικολογικών νοσοκομείων της Αττικής τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της υποστελέχωσης των χρόνων της πανδημίας. 

«Ζητάμε τη συνέχιση λειτουργίας της γυναικολογικής κλινικής, την άμεση στελέχωση της με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και τη μονιμοποίηση του επικουρικού – ιατρικού προσωπικού της κλινικής» τονίζει κλείνοντας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.