Skip to main content

Βουλή- Γεωργιάδης: Ζητώ συγγνώμη για τα «κλειδιά»- Συγχαρητήρια στην κ. Κεραμέως για το ν/σχ

«Η αναφορά μου στα κλειδιά παρεξηγήθηκε και ζητώ συγγνώμη. Eίχε το χαρακτήρα ότι οι επιχειρήσεις εστίασης με τα μέτρα τα υποστηρικτικά που τους έχουμε δώσει και με τα επιπλέον μέτρα που δίνουμε κατά τη γνώμη μας εξακολουθούν να έχουν αξία, θα τα καταφέρουν και στο μέλλον και στο τέλος θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», πρόσθεσε ότι  «Εάν κάποιοι προσεβλήθησαν έδωσα τις εξηγήσεις μου και άλλωστε με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους συναντήθηκα δύο φορές και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρα μην επισπεύδετε εσείς». 

Επίσης ανέφερε ότι «Όσον αφορά τον εμβολιασμό που έθεσε ο κύριος Ζαχαριάδης και το έκανε και λίγο επί προσωπικού, να ξεκαθαρίσω το εξής. Εγώ προσωπικά και οι άλλοι υπουργοί, εξ όσων γνωρίζω, δεν είχαμε ζητήσει να εμβολιαστούμε. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μάς ενημέρωσε να πάμε να εμβολιαστούμε. Και πήγα. Ούτε ζήτησα, ούτε δεν ζήτησα. Μου είπαν να πας και πήγα. Μετά τη φασαρία που έγινε, δικαίως έγινε φασαρία, όχι αδίκως, αυτή η απόφαση ήρθη. Άρα εμένα γιατί με κατηγορείτε; Γιατί κάποιος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: αποφασίσαμε να πάτε να εμβολιαστείτε; Και κατηγορείτε εμένα, κύριε Ζαχαριάδη;».

«Λοιπόν, πάμε τώρα όμως στο νομοσχέδιο. Έχω έρθει γιατί θέλω να συγχαρώ δημοσίως την κυρία Κεραμέως για το τεράστιο πολιτικό της θάρρος να σταθεί όρθια και μετά από τόσα χρόνια που λέμε σε αυτή την αίθουσα τα ίδια πράγματα, είναι η υπουργός Παιδείας που ήρθε και το νομοθέτησε και γυρίζουν επιτέλους σελίδα τα πανεπιστήμια.», τόνισε. 

«Και να κατηγορήσω την Αριστερά και τον κύριο Φίλη που βλέπω εδώ για βαθιά υποκρισία. Ακούστε, πού είναι η υποκρισία σας, κύριε Φίλη. Εγώ έχω εκλεγεί βουλευτής για πρώτη φορά το 2007. Με έχουν επανεκλέξει οι συμπολίτες μου σε 5 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις,  6 αν μετρήσω τη διπλή του ’12», συμπλήρωσε ο κ Γεωργιάδης. 

«Έγινα βουλευτής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, υφυπουργός, υπουργός, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεν μπορώ να πάω σε ένα Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα. Σε όλη μου τη θητεία των 14 ετών δύο φορές προσεκλήθη σε Πανεπιστήμιο, στο Πάντειο και στη Νομική, και τις δύο φορές οι ομιλίες μου ακυρώθηκαν από τραμπούκους που μπήκαν μέσα με ρόπαλα», επεσήμανε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι  «Και σας ερωτώ τώρα όλους εσάς, τους υποκριτές της Αριστεράς. Έχετε ακούσει αυτήν την περίφημη φράση, ‘διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να μπορείς να το λες’;». 

Εσύ, ο Φίλης, σημείωσε ο υπουργός,  «που είσαι αξιοπρεπής άνθρωπος και σε σέβομαι, δέχεσαι να ζεις σε μία χώρα που ένας συμπολίτης σου δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να πάει να εκφράσει την άποψή του ακόμα και προσκεκλημένος των φοιτητών του Πανεπιστημίου; Και αυτό το προσπερνάτε και δεν δίνετε καμία απάντηση; Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς για να μπορώ εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης να πάω σε ένα Πανεπιστήμιο και να εκφράσω τις πολιτικές μου απόψεις, αφού σας αρέσει η ελευθερία του λόγου;». 

«Δεν έχετε καμία απάντηση. Ξέρετε τι λέτε; Να μην μιλάει ο Γεωργιάδης. Αυτό λέτε. Αυτό όμως κύριοι της Αριστεράς, ούτε δημοκρατία είναι, που δήθεν κόπτεστε, ούτε ελευθερία του λόγου είναι, που δήθεν κόπτεστε, ούτε ανθρώπινα δικαιώματα είναι, που δήθεν κόπτεστε», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. 

«Άρα, στην ουσία τι λέτε; Λέτε, θέλουμε να συνεχίσουμε στα Πανεπιστήμια να μπορούν να μιλάνε μόνο όσοι αρέσουν σε εμάς. Για αυτό είστε υποκριτές και για αυτό αξίζουν μπράβο στην κυρία Κεραμέως που επαναφέρει τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου στα Πανεπιστήμια», δήλωσε χαρακτηριστικά.