Skip to main content

Ερυθρός Σταυρός: Σημαντική χρηματική στήριξη από τον ΦΣΘ προς την Ουκρανία

Σημαντική βοήθεια προσέφερε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προς την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγκεκριμένα, ο ΦΣΘ, ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στο κάλεσμα του ΕΕΣ για συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης με αποδέκτες τους πληγέντες της Ουκρανίας, πραγματοποιώντας κατάθεση σημαντικού χρηματικού ποσού στον λογαριασμό του ΕΕΣ 

Σημειώνεται ότι τα συγκεντρωθέντα χρήματα μεταφέρονται άμεσα στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό, ώστε να διοχετευθούν στους πολίτες, ανάλογα με τις ανάγκες που υφίστανται.

Ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσιος Ευγενίδης, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να  συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τις σκληρές συνέπειες του πολέμου. Για άλλη μια φορά οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δείχνουν το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και ανιδιοτελούς προσφοράς που τους διακατέχει για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, όπου κι αν βρίσκεται αυτός»

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ανέφερε: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπορεύεται με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης σε θέματα ανθρωπισμού, εθελοντισμού, αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και στη προκειμένη περίπτωση στην αντιμετώπιση της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη και η στήριξη του ΦΣΘ στο έργο μας». 

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr