Skip to main content

Δ. Κρεμαστινός: Το «παρών» πολιτικά ορθότερη έκφραση στην εκλογή ΠτΔ

Λόγω βαρύτατης λοίμωξης του αναπνευστικού θα απουσιάσει από την αποψινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης. «Παρών», και όχι τον (προτεινόμενο από το Ποτάμι) Νίκο Αλιβιζάτο, έπρεπε να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζει ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κρεμαστινός.

Παράλληλα, αποστασιοποιούμενος από τους υψηλούς τόνους κριτικής προς την επιλογή Παυλόπουλου, ο Δ. Κρεμαστινός του εύχεται καλή επιτυχία.

«Εάν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αποτέλεσμα απ’ ευθείας ανάδειξής του από το λαό, θα προέκυπτε Πρόεδρος από τον κεντροαριστερό χώρο. Άλλωστε αυτό αποτυπώνεται από τις δυνάμεις τις κεντροαριστεράς εντός και εκτός Βουλής. Όμως, η Κυβέρνηση επέλεξε έναν άλλο πολιτικό δρόμο που δεν είναι συμβατός με τη λαϊκή επιθυμία όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε δε ότι «θα στηρίξω την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην οποία ανήκω, αν και προσωπικά πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκφραζόταν πολιτικά ορθότερα ψηφίζοντας “παρών”. Όσον αφορά τον προτεινόμενο Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, έχω την καλύτερη άποψη για εκείνον καθώς με συνδέει μαζί του από ετών προσωπική και οικογενειακή φιλία και, κατά συνέπεια, του εύχομαι καλή επιτυχία για το αξίωμα που αναλαμβάνει».

Στο μεταξύ, λόγω ασθενείας θα απουσιάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης από την σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Με επιστολή του προς τον Γραμματέα της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά και τον Διευθυντή ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αθανασίου ο Βουλευτής δικαιολογεί την αποψινή του απουσία  από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Τους ενημέρωσε ότι μετά από εξετάσεις που έκανε, διαπιστώθηκαν  αιματολογικά αυξημένοι δείκτες φλεγμονής και απεικονιστικά βαρυτάτη λοίμωξη του αναπνευτσικού.

Από χθες, είχε ήδη εμφανίσει εμπύρετο επεισόδιο και τους είχε ενημερώσει για την απουσία του από την  συνεδρίαση της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα δε, κατόπιν των εξετάσεων, τους ενημέρωσε ότι αδυνατεί να παραστεί στην ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. 

newsroom naftemporiki.gr