Skip to main content

Λέσβος: Νέο ναυάγιο με μία νεκρή και 26 διασωθέντες αλλοδαπούς – Έρευνες για τυχόν αγνοούμενο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μία σορό γυναίκας και 26 άλλους αλλοδαπούς εντόπισαν την Παρασκευή οι λιμενικοί στον κόλπο Γέρας στη Λέσβο.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε στον όρμο Κατσίνια 24 αλλοδαπούς να έχουν βγει στην ακτή. Κατά δήλωσή τους, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν έπλεε προς τη Λέσβο, τρεις γυναίκες βρέθηκαν στη θάλασσα. Επιπλέον, εξετάζεται η πιθανότητα πτώσης και του αλλοδαπού χειριστή τής εν λόγω λέμβου στη θάλασσα.

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ακολούθησαν έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ), τρία περιπολικά σκάφη, χερσαία μέσα κι ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μεσημβρινές ώρες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών με τη συνδρομή του ελικοπτέρου δύο αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες περισυνελέγησαν καλά στην υγεία τους από το περιπολικό σκάφος, ενώ ανασύρθηκε και η σορός της γυναίκας.

Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, επικρατούν  άνεμοι εντάσεως 2 Μποφόρ, βορειοανατολικοί.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.