Skip to main content

Σε λευκό κλοιό η Πελοπόννησος – Αποκλεισμένα χωριά στην Αρκαδία

Χιονίζει ακατάπαυστα από το πρωί στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Μέσα στην Τρίπολη το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη, και κυρίως σε δρόμους με μικρή κίνηση.

Στην Κορινθία και συγκεκριμένα από Κιάτο και Ξυλόκαστρο προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και σε όλη την ορεινή δυτική Κορινθία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται, επίσης, η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και συγκεκριμένα σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, καθώς και στην εθνική οδό Τρίπολης – Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στο Λεβίδι από ακινητοποιημένη νταλίκα που δεν είχε αλυσίδες, έχουν εγκλωβιστεί πολλά αυτοκίνητα.

Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης, από το 14ο χιλιόμετρο στο ύψος της Μανθυρέας, λόγω έντονης χιονόπτωσης, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, αν και σε ορισμένα σημεία τού δρόμου στην Αρκαδία η κίνηση γίνεται με δυσχέρεια και με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε ότι είναι αποκλεισμένα πολλά χωριά στην επαρχία Γορτυνίας, στην περιοχή του Φαλάνθου και του Βαλτετσίου, ενώ το ρεύμα έχει διακοπεί σε αρκετά χωριά του Φαλάνθου.

Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε ότι νταλίκες που δεν είχαν μαζί τους αλυσίδες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα εκτός από το Λεβίδι και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Μεγαλόπολης στο ύψος του Καλογερικού και είπε ότι έχει δώσει εντολή να αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας σε όσους κινούνται χωρίς αλυσίδες.

Επίσης, με εντολή του αντιπεριφερειάχει έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Βυτίνα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. 

Πηγή: ΑΜΠΕ