Skip to main content

Στα παρασκήνια των Όσκαρ

Λάμψη, απρόοπτα, κέφι και συγκίνηση σημάδεψαν την απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ, με την ταινία «Birdman» να κλέβει την παράσταση, κερδίζοντας τέσσερα χρυσά αγαλματίδια το βράδυ της Κυριακής.

Κι αν οι βραβεύσεις δεν συνοδεύτηκαν από πολλές εκπλήξεις, καθώς μάλλον επικράτησαν τα φαβορί, δεν ήταν λίγα τα απρόοπτα που έδωσαν μία ιδιαίτερη νότα στη βραδιά.

Ο οικοδεσπότης της τελετής, Νιλ Πάτρικ Χάρις, εντυπωσίασε με το μουσικοχορευτικό του σόου και προκάλεσε αίσθηση, όταν βρέθηκε στη σκηνή του επιβλητικού Dolby Theatre του Λος Άντζελες μόνο με το εσώρουχό του.

Θετικά σχόλια απέσπασε η Lady Gaga, η οποία τραγούδησε το «Sound of Music», στο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από την ταινία «Μελωδία της ευτυχίας».

Νωρίτερα, πάντως, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια βρέθηκε στο επίκεντρο για την εμφάνισή της, καθώς επέλεξε να φορέσει ένα λευκό φόρεμα και κόκκινα γάντια, που σε πολλούς θύμισαν… γάντια κουζίνας.

Κι αν η Lady Gaga εισέπραξε αρνητικά σχόλια για το εκκεντρικό της ντύσιμο, δεν ήταν λίγες οι κυρίες που εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί.

Μεταξύ άλλων ξεχώρισαν οι Τζένιφερ Λόπεζ, Ιρίνα Σάικ, Λουπίτα Νιόνγκο, Ντακότα Τζόνσον, Ρόζαμουντ Πάικ και Σκάρλετ Γιόχανσον, με την τελευταία να μπαίνει στο «στόχαστρο» του Τζον Τραβόλτα, ο οποίος είχε φανερή διάθεση για φλερτ.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν και τα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα που πέρασαν ορισμένοι από τους βραβευθέντες.

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή, ο Γκράχαμ Μουρ, στον οποίο απονεμήθηκε το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το «The Imitation Game», αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του λόγου του ότι στα 16 του χρόνια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, γιατί ένιωθε να βρίσκεται στο περιθώριο.

Επίσης, η Πατρίσια Αρκέτ, που κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Boyhood», έστειλε το δικό της μήνυμα, ζητώντας ισότητα για άνδρες και γυναίκες, αναφερόμενη στις μισθολογικές διαφορές που παρατηρούνται ακόμα και στις μέρες μας.