Skip to main content

Vegan και νηστίσιμα τυριά: Πρέπει ή όχι να τα επιλέγουμε;

Η Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Κατερίνα Καρακικέ, από το diatrofi.gr βάζει στο μικροσκόπιο τις εναλλακτικές των ζωικών τυριών και μας εξηγεί τα οφέλη και τα αρνητικά τους, ώστε να επιλέγουμε σωστά.

Το vegan τυρί για τους χορτοφάγους με αδυναμία στα γαλακτοκομικά αντιπροσωπεύει το τελευταίο σύνορο του βιγκανισμού. Για τους λάτρεις του τυριού που αντιμετωπίζουν υψηλή χοληστερόλη ή δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς και για εκείνους που νηστεύουν, αποτελεί μια πιθανή αλλαγή στον τρόπο ζωής. Για κάποιους άλλους, η ίδια η ιδέα μπορεί να φαίνεται πολύ «ξένη» για να την σκεφτούν καν. Αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να μάθετε λίγα περισσότερα για το vegan τυρί και για το αν είναι κατάλληλο για εσάς, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά.

Διαβάστε περισσότερα