Κοινωνία
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 13:58

«Διεθνής Αμνηστία»: Κίνδυνος απαξίωσης όλων των ΜΚΟ

Από συνδρομές και δωρεές προέρχονται οι οικονομικοί πόροι της «Διεθνούς Αμνηστίας», επισημαίνει το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης, ενώ προειδοποιεί για κίνδυνο απαξιωσης όλων των ΜΚΟ από την «γενικευμένη ρητορική».

Στον κίνδυνο απαξίωσης όλων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μέσω μιας γενικευτικής ρητορικής για τις ελληνικές ΜΚΟ, αναφέρεται σε δημόσια δήλωσή του το ελληνικό τμήμα της «Διεθνούς Αμνηστίας».

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, το το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας δεν λαμβάνει χρήματα από κυβερνήσεις ή διακυβερνητικούς οργανισμούς, ενώ οι οικονομικοί πόροι του προέρχονται από συνδρομές και δωρεές.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για την σημασία υπεράσπισης της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης από όλους, ιδιαίτερα «σε μια κοινωνία όπου θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα συρρικνώνονται καταιγιστικά, όπου γιγαντώνεται η κρατική και η ρατσιστική βία, αυξάνονται οι διακρίσεις εναντίον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και καταστέλλεται η διαμαρτυρία και η διεκδίκηση» αναφέρει, χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.