Υγεία
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 20:10

Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»: Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης»

Εγκαινιάστηκε σήμερα η Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης» του Νοσοκομείου Νίκαιας - Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», στο πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο κτίριο «ΚΟΠΑΝΑΡΗ».

Εγκαινιάστηκε σήμερα η Ψυχιατρική Κλινική Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης» του Νοσοκομείου Νίκαιας - Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», στο πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο κτίριο «ΚΟΠΑΝΑΡΗ».

Η ανακαίνιση του κτιρίου ολοκληρώθηκε χάρη στη δωρεά ύψους 580.000 ευρώ του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης». Το νέο κτίριο αποτελεί έναν χώρο κατάλληλο για την ψυχιατρική φροντίδα των νεαρών ασθενών, παρέχοντας υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Περίθαλψης.

Θα στεγάσει την ψυχιατρική κλινική Εφήβων 14-18 ετών, δυναμικότητας 15 κλινών, έχοντας εξασφαλίσει τη στελέχωση από διεπιστημονική ομάδα παιδοψυχιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών και εργοθεραπευτών.

Ακόμη, θα λειτουργούν Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.Η Κλινική θα εποπτεύεται επιστημονικά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν".

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ευχαρίστησαν το Ίδρυμα Αγγελικούση και την Πρόεδρό του κυρία Μαρία Αγγελικούση, για τη δωρεά ύψους 580.000 ευρώ και τη δημιουργία αυτού του σημαντικού έργου για τα παιδιά.

"Θα αποτελέσει μια πρότυπη δομή που θα βοηθήσει τα παιδιά και τις οικογένειες τους, που θα παρέχει στους εφήβους, εντατική φροντίδα, θεραπεία και καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν ότι τους προβληματίζει", είπε η κ. Γκάγκα.

Αναφερόμενη στο Nοσοκομείο, είπε ότι λειτούργησε πολύ καλά στην πανδημία και επιπρόσθετα, για τη στήριξη των ανθρώπων στην περιοχή λειτουργεί εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα ενισχυθούν με ιατρούς ειδικοτήτων για ραντεβού, σε εβδομαδιαία βάση και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η αναβάθμιση της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών. "Από πλευράς του Υπουργείου, φυσικά στηρίζουμε το νοσοκομείο στην Δυτική Αττική. Το Νοσοκομείο αποκτά ξανά ουσιαστικό ρόλο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας", κατέληξε.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη έκανε λόγο για μια κλινική με καθοριστική σημασία για τους εφήβους όλης της Αττικής, καθώς ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά, η ανάγκη για παιδοψυχιατρικές κλίνες στην χώρα μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη.

"Η Δυτική Αττική στερείτο ικανού αριθμού κλινών, με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά να οδηγούνται στο Δρομοκαΐτειο, το οποίο ασφαλώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εφήβων. Με την λειτουργία της νέας κλινικής, οι έφηβοί μας θα μπορούν πλέον να νοσηλεύονται και στην Αγία Βαρβάρα και παράλληλα θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Αττικής", τόνισε η κ. Ράπτη.

Κλείνοντας την ομιλία της, η υφυπουργός Υγείας ανέφερε: "Σήμερα, βάζουμε ακόμη ένα λιθαράκι. Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζομένους του ΕΣΥ και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την απρόσκοπτη παροχή ποιοτικών και φιλικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους πολίτες. Για να χτίσουμε μία ψυχικά υγιή κοινωνία και να μην μείνει κανένας μόνος του, κανένας πίσω".