Skip to main content

Π. Σκουρλέτης: O Πρωθυπουργός δεν επέλεξε να μείνει ο κ. Καμμένος έναντι του κ. Κοτζιά

Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά «δεν είναι ευχάριστη» εξέλιξη, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό ότι ο Πρωθυπουργός «επέλεξε να μείνει» στην κυβέρνηση ο κ. Καμμένος, έναντι του κ. Κοτζιά.

«Δεν είναι μια ευχάριστη στιγμή για μια κυβέρνηση όταν ένας υπουργός παραιτείται» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον Ant1.

Σημείωσε ακόμη πως δεν κατανοεί τους πολιτικούς λόγους της παραίτησης του κ. Κοτζιά, από τη στιγμή που –όπως είπε – η κυβέρνηση δεν έχει δείξει σημάδια αλλαγής της στάσης της σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο» είπε, εξηγώντας: «Σε καμία περίπτωση δεν επιλέχθηκε η εγκατάλειψη της πολιτικής της στο θέμα του Σκοπιανού χάριν του κ. Καμμένου. Με σαφήνεια ο Πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας ότι παρά τον σεβασμό σε επιμέρους απόψεις πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα όρια της κυβερνητικής πολιτικής».

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά το υπουργικό συμβούλιο ο κ. Καμμένος θα αλλάξει τη στάση του σε ό,τι αφορά την «απειλή» να ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό. «Ο κ. Καμμένος θα πρέπει να μην επαναλάβει αυτές τις απειλές του. Αν τις επαναλάβει θα προκύψει μείζον πολιτικό ζήτημα» επισήμανε.