Skip to main content

Ανησυχία για τις τουρκικές προκλήσεις εξέφρασε ο Πρωθυπουργός σε αξιωματούχο του ΝΑΤΟ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Έντονη ανησυχία για τις πρόσφατες τουρκικές τοποθετήσεις σχετικά με το Αιγαίο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνάντησή του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ανώτατο συμμαχικό διοικητή Ευρώπης του ΝΑΤΟ, στρατηγό Κέρτις Σκαπαρότι. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι περιφερειακές εξελίξεις σε θέματα ασφαλείας, ο ρόλος του ΝΑΤΟ, καθώς και η συμβολή του στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, τονίστηκε η συμβολή της Ελλάδας στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, με προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.