Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης: Η στροφή της Ν.Δ. προς τη συναίνεση έδιωξε τον κόσμο

Στην «αντιφατική» στρατηγική του κόμματος απέδωσε το αποτέλεσμα της κάλπης για τη Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υποστήριξε πως θα ήταν «εξαιρετικά μικρόψυχο» το να πει ότι θεωρεί υπεύθυνο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Είχαμε ένα αποτέλεσμα, θα συνέλθουν τα όργανα και θα το συζητήσουμε. Εντός ολίγων ημερών δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι δεν συγκαλεί τα όργανα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, θυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «πήρε το κόμμα σε μια δύσκολη στιγμή και μέσα σε ενάμιση μήνα αντιμετώπισε μνημόνιο κι εκλογές».

«Λέγανε όλη αυτή τη περίοδο ότι ο Σαμαράς έδιωχνε κόσμο, ότι η δεξιά στροφή έδιωξε κόσμο. Η στροφή προς τη λεγόμενη συναίνεση (ευθύνεται)… Η εκστρατεία του φόβου, όπως απεδείχθη, για την οποία κατηγορήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς τον Ιανουάριο, είχε κινητοποιήσει διακόσιες χιλιάδες ανθρώπους περισσότερους», είπε ο κ. Γεωργιάδης

O βουλευτής της Ν.Δ. επισήμανε ότι ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την πολιτική στρατηγική της πλειοψηφίας του κόμματος, η οποία «είχε μια αντίφαση»: «Από τη μία λέγαμε ότι ο Τσίπρας κατέστρεψε τη χώρα κι από την άλλη ψηφίζαμε το μνημόνιό του και λέγαμε  ‘πάμε σε συγκυβέρνηση’. Δεν γίνεται να λες και τα δύο».

Υποστήριξε ακόμη ότι η Ν.Δ. έπρεπε να απέχει από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο «είναι μόνο φόροι».

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα απέναντι στη νέα κυβέρνηση απάντησε πως «θα βλέπουμε κατά περίπτωση τι είναι ιδεολογικά σύμφωνο με τη Ν.Δ. και τι όχι» προσθέτοντας πάντως πως «σε καμία περίπτωση π.χ. αύξηση φόρων δεν μπορεί να συμβεί στη Ν.Δ.».