Skip to main content

Περίπτερα της ΔΕΘ επισκέφθηκε ο Ευ. Μεϊμαράκης

Επίσκεψη στους χώρους της 80ής ΔΕΘ πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτος σταθμός της περιήγησής του στην Έκθεση ήταν το Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛΑΣ, όπου τον υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη, για την πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων «FeelSafe», που αναφέρεται στο ασφαλές ηλεκτρονικό εμπόριο και υλοποιείται από την ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Παρουσία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήρε το έργο του Σώματος, ενώ χαρακτήρισε ως θετικό το έργο του τέως αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. «Συγκριτικά με τους άλλους υπουργούς του προηγούμενου επταμήνου είχε μία λογική πρόταση και άποψη» είπε αναφερόμενος στον Ι. Πανούση.

Στον κ. Μεϊμαράκη απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα της ΕΛΑΣ από τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Δημήτρη Σοφιό, ενώ, λίγο πριν αναχωρήσει, ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Με σεβασμό στο κοινωνικό έργο που επιτελείτε με αυταπάρνηση, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Θερμά συγχαρητήρια».

Νεαρή γυναίκα που βρισκόταν στο διπλανό περίπτερο του ΠΑΟΚ περίμενε τον κ. Μεϊμαράκη έξω από το Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛΑΣ και του δώρισε φανέλα του «Δικεφάλου», με το όνομά του και το νούμερο «10» στο πίσω της μέρος.

Κατευθυνόμενος προς το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ήταν ο δεύτερος –και τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του σε περίπτερα της 80ής ΔΕΘ- εκπρόσωπος των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης έθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ το ζήτημα της «ομογενοποίησης» των συναδέλφων του που υπηρετούν στη συγκεκριμένη κατηγορία και την ένταξή τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό του Σώματος.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ενημέρωσε τον κ. Μεϊμαράκη για τα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας, της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, του Περιβάλλοντος, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, του Τουρισμού κ.ά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπου χαρακτήρισε ως παράδειγμα προς μίμηση τη συνεργασία της Έκθεσης με τους φορείς της Θεσσαλονίκης. «Το μείζον είναι ότι πετύχατε να συνεργαστείτε και να συνεννοηθείτε» είπε, τονίζοντας πως οι συνεργασίες μπορούν να αποδώσουν παραγωγικά αποτελέσματα στην πόλη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε –εξάλλου- πως η ΔΕΘ αποτελεί ένα αξιόπιστο βήμα για να αναλύσει κανείς σε πολιτικό επίπεδο τις θέσεις και προτάσεις του για την επόμενη μέρα, ενώ ανέφερε πως πέρα από τον εκθεσιακό της ρόλο αποτελεί και μια μεγάλη γιορτή για την πόλη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, παρουσίασε τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά τα τελευταία έτη, αλλά και τους στόχους διεθνοποίησής της για το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, Κυριάκος Ποζρικίδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «Μαγεμένες» και την πολιτιστική διάσταση που δόθηκε φέτος στη διοργάνωση, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από την εταιρεία μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

 Πηγή: ΑΜΠΕ