Skip to main content

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ στη συνάντηση Ν. Κοτζιά – Αλ Θάνι

Ζητήματα διμερούς συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον αναπληρωτή πρωθυπουγό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι.

Στη δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών επί ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στον εποικοδομητικό ρόλο της χώρας μας για την επίλυση της κρίσης που έχει προκύψει μεταξύ των μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Χωρών του Κόλπου, εκφράζοντας την ετοιμότητα να στηρίξει η Ελλάδα τις όποιες συναφείς προσπάθειες, εφόσον της ζητηθεί.

Επιπλέον, στο διμερές πλαίσιο, τονίστηκε η αμοιβαία βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας στον πολιτιστικό και οικονομικό τομέα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων από το Κατάρ στη χώρα μας.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας μας για την συμβολή του Κράτους του Κατάρ στο ταμείο υπέρ των πυρόπληκτων.