Skip to main content

Β. Κικίλιας: Όμηρος των κ. Καμμένου και Κουρουμπλή ο Πρωθυπουργός

Σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως «η εικόνα του υπουργού Εθνικής Αμύνης να πετάει τις μπίλιες στη ρουλέτα είναι αποκρουστική, ιδιαίτερα σε μια εποχή που χειμάζεται η ελληνική κοινωνία και βιώνει μια άνευ ορίων οικονομική και κοινωνική κρίση».

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση μετά τις αποκαλύψεις που είδαμε περί Jaguar, αγορών και καζίνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχει εμφανιστεί να δώσει απαντήσεις, ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα βλέπουμε απαντήσεις μέσω Twitter, ή μέσω τρίτων, που τελικά ο κύριος υπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ τις αποδίδει στα παιδιά του, στην οικογένειά του» δήλωσε ο κ. Κικίλιας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ για να προσθέσει: «Κάποια στιγμή βγαίνει και απαντάει με δελτίο τύπου η σύζυγός του κι αναρωτιόμαστε, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να λειτουργήσει η συγκυβέρνηση;»

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι κυβερνώντες έχουν μια υποκριτική στάση απέναντι στην ελληνική κοινωνία που τους ψήφισε και τους έκανε κυβέρνηση. «Αυτά είναι τα νέα ήθη και έθιμα που ευαγγελίζονταν; Με αυτές τις μαύρες πρακτικές θα φέρουν το τέλος της μεταπολίτευσης που επαγγέλλονταν;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου και του κ. Κουρουμπλή». Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «ανίκανο και ανήμπορο» να βάλει τάξη σε μια κυβέρνηση που «ψυχορραγεί».

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «για τη Ν.Δ. είναι μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα να αποκαλύπτεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε τηλεφωνικές συνακροάσεις με ένα βαρυποινίτη, καταδικασμένο για ναρκωτικά κρατούμενο» ζητώντας να υπάρξει απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει συναλλαγή, διαπλοκή ή συμπλέοντα συμφέροντα.

Αναφερόμενος στην οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό επανέλαβε πως «ο Πρωθυπουργός είναι απών και κρύβεται» και πως είναι «άβουλος στο να πάρει αποφάσεις».

«Θα έρθει ο κ. Τσίπρας στην Βουλή να μιλήσει και να υποστηρίξει τον υπουργό του; Θα υπερασπιστεί τον κ. Κουρουμπλή; Όλα όσα έχουν γίνει με την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό είναι καλώς καμωμένα; Ο κ. Καμμένος θεωρείται ότι λειτουργεί κανονικά και δεν τίθεται κανένα θέμα για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;» διερωτήθηκε για να καταλήξει: «Σε οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα θα είχαν αποπεμφθεί και οι δύο».

Πηγή: ΑΜΠΕ