Skip to main content

Προετοιμασίες στην κυβέρνηση εν όψει της ΔΕΘ

Με την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου) να έχει ξεκινήσει, το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να έχει συνάντηση αύριο Δευτέρα, στις 12.00, με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ).

Προλειαίνοντας το έδαφος, ο Πρωθυπουργός είχε ήδη την περασμένη Παρασκευή σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας στο Διοικητήριο, οι οποίοι του κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, αλλά και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα της περιοχής.

«Θέλουμε να δρομολογήσουμε μια συνεκτική στρατηγική για τη βόρεια Ελλάδα, στην οποία η Θεσσαλονίκη θα παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επιφυλάχθηκε να «ανοίξει τα χαρτιά» του, όπως ανέφερε, την επόμενη εβδομάδα από το βήμα της ΔΕΘ. Όπως προανήγγειλε, τότε θα μιλήσει «πολύ πιο συγκεκριμένα» για το σχέδιό του «όχι μόνο για ολόκληρη τη χώρα, αλλά και για ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τη Μακεδονία τη Θράκη, τη βόρεια Ελλάδα».

naftemporiki.gr