Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη Αλ. Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδας

Στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη έφτασε λίγο πριν τις 11.00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας εν όψει της 83ης ΔΕΘ.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και ο διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου Γιώργος Τσίπρας.

Κατά την τοποθέτησή του στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό τη νέα του σύνθεση μετά τον ανασχηματισμό, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η κυβέρνηση καλείται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει «μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», τονίζοντας πως βασικός στόχος του πολιτικού του σχεδίου είναι «η στήριξη των κοινωνικών δυνάμεων που σήκωσαν δυσανάλογο βάρος».

«Με τον κύκλο των μνημονίων έκλεισε και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, των μειώσεων και των περικοπών και μπορεί να ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων, των πολιτικών κοινωνικής στήριξης, ο ενάρετος κύκλος της δίκαιης ανάπτυξης» είπε ο Πρωθυπουργός.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι προτεραιότητα θα δοθεί «στην ανάκτηση της εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες», αλλά και στην «οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους».

Διαμήνυσε τέλος ότι «ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και στην οικονομία δεν έχει τελειώσει αλλά αντίθετα πρέπει να επιταχυνθεί και να βαθύνει».

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ