Skip to main content

Δημοσκόπηση MRB: «Ναι» στο πλαφόν στα κέρδη εταιρειών – Πώς είδαν τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου από το ΠΑΣΟΚ

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας της MRB

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε ποσοστό άνω του 30% κινείται στην αναγωγή η ΝΔ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB, με το μεγαλύτερο μέρο της κοινωνίας να είναι εκτιμά πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόθεση της κυβέρνησης για πλαφόν στα υπερκέρδη σε καύσιμα και τρόφιμα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα της κοινής γνώμης για τη διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την έρευνα της MRB, για λογαριασμό του Open, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι στο 24,9%, το ΠΑΣΟΚ 11,2%, η Ελληνική Λύση 9,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 8,5%, το ΚΚΕ 6,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,7%, η Φωνή Λογικής 2,8%, η Νίκη 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατίας 2,2%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 1,1%, «Άλλο Κόμμα» 5,3%, ενώ το Σύνολο της Αδιευκρίνιστης Ψήφου είναι στο 20%.

Αναγωγή στο σύνολο

Στην αναγωγή, η ΝΔ είναι στο 31,1%, το ΠΑΣΟΚ 14%, η Ελληνική Λύση 11,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 10,6%, το ΚΚΕ 8,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,6%, η Φωνή Λογικής 3,5%, η Νίκη 3,1%, το Κίνημα Δημοκρατίας 2,8%, το ΜέΡΑ25 2,6%, η Νέα Αριστερά 1,4%, «Άλλο Κόμμα» 6,7%.

Για τη διαγραφή του Οδ. Κωνσταντινόπουλου

Σε ερώτηση για το πώς αξιολογούν την απόφαση του Ν. Ανδρουλάκη να διαγράψει από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο, στο ευρύ κοινό, το 44,5% την αξιολογεί «μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά», το 36,2% απαντά «ΔΞ/ΔΑ», ενώ το 19,4% την αξιολογεί «σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά».

Στον ίδιο ερώτημα, σε επίπεδο ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 36,9% αξιολογεί «σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά» την απόφαση, το 31,6% απαντά «ΔΞ/ΔΑ», ενώ το 31,5% των ψηφοφόρων την αξιολογεί «μάλλον θετικά/σίγουρα θετικά».

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Για τα μέτρα της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο να μπει πλαφόν

Την ίδια ώρα, το 51,6% εκτιμά πως το πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών για τα καύσιμα και τα τρόφιμα είναι «σίγουρα/μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση», ενώ το 45,2% θεωρεί πως είναι «μάλλον/σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση».

Ένας στους δύο διαφωνεί με την ανάπτυξη πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ελλάδα

Για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Για την αποστολή δυνάμεων στην Κύπρο

Ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.