Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση γεμίζει με «φέσια» την οικονομία

INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα υπερπλεονάσματα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και δικαιούχους επιστροφών φόρου ξεπέρασαν τα 3 δισ.»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τα στοιχεία που δείχνουν πως τα φέσια του Δημοσίου προς ιδιώτες ξεπέρασαν τα 3 δισ. 

«Την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πανηγυρίζει για τα υπερπλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και δικαιούχους επιστροφών φόρου ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ στα τέλη του 2025» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Κάθε ευρώ που το Δημόσιο δεν αποδίδει έγκαιρα μετατρέπεται σε αλυσιδωτή πίεση σε ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα. Η ρευστότητα που στερείται η αγορά, είναι το κεφάλαιο κίνησης που λείπει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι μισθοί εργαζομένων που καθυστερούν και τα επενδυτικά σχέδια που παγώνουν» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καλεί την κυβέρνηση «να δώσει σαφείς απαντήσεις: πώς γίνεται ο προϋπολογισμός να εμφανίζει υπεραπόδοση και, ταυτόχρονα, να συσσωρεύονται οφειλές δισεκατομμυρίων;».

«Η χώρα χρειάζεται ένα κράτος που τηρεί τις δεσμεύσεις του, καλύπτει έγκαιρα τις υποχρεώσεις του και στηρίζει έμπρακτα την οικονομική δραστηριότητα» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως για το Κίνημα, «η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και η ταχεία εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για ένα κράτος αξιόπιστο, σύμμαχο του πολίτη και της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.