Skip to main content

Τσουκαλάς: Επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες της κυριακάτικης ανάρτησης

EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

«Συνεχίζει τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με απόκρυψη των σκληρών μέτρων επιβάρυνσης»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Η κυριακάτικη ανάρτηση, για να έχει χαρακτήρα λογοδοσίας στους πολίτες – όπως γράφει ο κ. Μητσοτάκης -, θα πρέπει να έχει και αυτοκριτική, λέξη άγνωστη για τον ίδιον και την κυβέρνηση», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Κώστας Τσουκαλάς επισημαίνει πως «ο πρωθυπουργός σήμερα παρουσίασε ως επιτυχία την παράταση κατά πέντε μήνες του προγράμματος “Σπίτι μου 2”, ενώ η αποτυχία απορρόφησης του 35% των κονδυλίων λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος που προκάλεσε η εκτίναξη των τιμών, είναι ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Πανηγυρίζει για τον δήθεν αναπτυξιακό προϋπολογισμό, αποκρύπτοντας τα στοιχεία του, που καταδεικνύουν γλαφυρά τη συνέχιση της φορο-επιδρομής μέσω της ακρίβειας και των έμμεσων φόρων σε μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Αποσιώπησε πως οι ονομαστικές αυξήσεις στις συντάξεις υπολείπονται τουλάχιστον κατά 2/3 της αύξησης στον σωρευτικό πληθωρισμό τροφίμων που επιφύλαξε στους καταναλωτές η κυβέρνηση του.

Για την τέταρτη στη σειρά αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους επαγγελματίες που φέρνει από 1-1-2026 η κυβέρνηση του ούτε λόγος.

Συνεχίζει τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με απόκρυψη των σκληρών μέτρων επιβάρυνσης, που επιλέγει η κυβέρνηση στραγγαλίζοντας τη μεσαία τάξη».

Καταληκτικά, ο κ. Τσουκαλάς διερωτάται: «Ο πρωθυπουργός δεν έχει τίποτα να πει για την βαρύτατη κακοποίηση των θεσμών και του κράτους δικαίου που ακουμπά και πάλι την αυλή του;

Και κάτι τελευταίο:

Τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για “θανάτους που προκαλεί ένα «έθιμο» που κυριολεκτικά σκοτώνει”;

“Θανάτους” είχαμε στα Βορίζια ή ανθρωποκτονίες;

Υπάρχουν “εθιμικές ανθρωποκτονίες” κατά τον κ. Μητσοτάκη;

Ως τέτοιες αντιλήφθηκε τη δράση εγκληματικών ομάδων στα Βορίζια;

Δεν άκουσε τι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.