Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Καλύτερα Έλληνας στην Κομισιόν από κάποιον ξένο – Τι απάντησε για μια πιθανή υποψηφιότητα Μητσοτάκη

Dimitris Kapantais / SOOC

«Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο πολύ με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά με τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική του»

Την αντίδραση της Νέας Αριστεράς προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με το αν θα στήριζε μια υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης ερωτηθείς σε συνέντευξή του από τους δημοσιογράφους του ATTICA, Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Χουδαλάκη, για το εάν θα έβλεπε θετικά ο επόμενος πρόεδρός της Κομισιόν, που θα προέρχεται από την Κεντροδεξιά, να είναι Έλληνας, απάντησε:

«Να είναι Έλληνας, ναι. Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο πολύ με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και έχω κι εκεί ενδοιασμούς όσον αφορά στην αλαζονεία και στην χειραγώγηση του πληθυσμού, το πρόβλημά μου είναι με τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει, η οποία δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, φτωχοποιεί μια τεράστια μάζα του ελληνικού λαού και βάζει τόσους ανθρώπους στη μισθωτή εργασία, οι οποίοι πληρώνονται -ξέρετε, ένας στους δύο μισθωτούς στη χώρα μας έχει αμοιβή 1.000 ευρώ μικτά το μήνα ή λιγότερο. Πώς θα ζήσει κανείς σ’ αυτή τη χώρα μ’ αυτόν τον τρόπο; Πώς;».

Αντίδραση Νέας Αριστεράς

Η Νέα Αριστερά υποστηρίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναινούσε να αναλάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο κύριος Κασσελάκης έχει παραδεχτεί πως πριν λίγα χρόνια διαπραγματευόταν να γίνει υπουργός του κύριου Μητσοτάκη. Χθες, σε συνέντευξη του στο AtticaTV γνωστοποίησε πως δεν θα είχε πρόβλημα με μια πιθανή υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν», αναφέρει σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς.

«Πιθανότατα θα συναινούσε, δηλαδή, στο να αναλάβει κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή ένωση ο πολιτικός που συνέδεσε το όνομά του με τις πρωτοφανείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου, τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και την απάνθρωπη διαχείριση του προσφυγικού», συνεχίζει και καταλήγει:

«Τα σχόλια είναι περιττά. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες ακούν και κρίνουν».