Skip to main content

Στ. Κασσελάκης για Δ. Κυριαζίδη: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή

(Aris Oikonomou/ SOOC)

«Ανατριχιαστικό και ακροδεξιό» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο αίτημα αποπομπής του βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εξαπολύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι διατηρεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα «έναν ομοφοβικό βουλευτή».

«Αυτόν τον κύριο τον ξέρετε; Τον ξέρει πολύ καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι βουλευτής του. Δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει το άρθρο ‘ο’ ή ‘η’ μπροστά από το όνομα, όχι το δικό μου, αλλά κάθε πολίτη που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν. Και συνεχίζει να είναι βουλευτής της Ν.Δ.» σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραθέτοντας και το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Κυριαζίδη.

«Εδώ και μία εβδομάδα, επίτηδες δε ζήτησα τη διαγραφή του. Ήθελα να δω αν ο δήθεν φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης έχει από μόνος του τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει από την κοινοβουλευτική του ομάδα έναν ομοφοβικό βουλευτή. Ο Πρωθυπουργός δε χαραμίζει ούτε μία από τις 157 έδρες που διαθέτει, προκειμένου να προστατεύσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην ισότητα όλων των πολιτών της χώρας μας» προσθέτει ο κ. Κασσελάκης.

Χαρακτηρίζει επίσης «ανατριχιαστικό» και «ακροδεξιό» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές και προσθέτει: «Ας αναρωτηθούν οι άνθρωποι του Κέντρου, τι κοινό μπορεί να έχουν με ένα κόμμα που αποτελεί φωλιά για τα πιο άγρια ένστικτα της κοινωνίας μας».