Skip to main content

Θ. Κοντογεώργης στο Naftemporiki TV: «Θα κάνουμε πολλά παραπάνω για την ασφάλεια των γυναικών»

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για τη δολοφονία της 28χρονης Γεωργίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη μίλησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, στην εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Κοντογεώργης έκανε λόγο για ένα τραγικό γεγονός αναφέροντας πως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμα ούτως ώστε να αισθάνονται οι γυναίκες ασφαλείς.

Αρχικά ανέφερε πως «προφανώς είναι ένα τραγικό γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους, ειδικά μετά τη παρουσίαση του βίντεο της αστυνομίας και των ηχητικών αποσπασμάτων. Νομίζω έχουν επιτείνει αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που αισθανόμαστε όλοι. Για το γεγονός αυτό και βέβαια αναδεικνύουν την ευθύνη και την υπευθυνότητα με την οποία πρέπει να λειτουργούμε όλοι».

«Μπορούμε να κάνουμε πολλά παραπάνω»

Ο κ. Κοντογεώργης αναφορικά με την ενδοοικογενειακή βία αλλά και την ασφάλεια που οφείλουν να αισθάνονται οι γυναίκες τόνισε πως «παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας αλλά φαίνεται ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά παραπάνω», προσθέτοντας ότι «θα γίνει αξιολόγηση όλου του περιστατικού, τι πρέπει να βελτιωθεί, τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα προκειμένου και να μην επαναληφθεί αλλά και όλες οι γυναίκες να αισθάνονται ασφαλείς».

«Η στάση της αντιπολίτευσης είναι αντιπαραγωγική και δεν συνάδει με τις περιστάσεις»

Τέλος ο Υφυπουργός Παρά Τω Πρωθυπουργώ αναφέρθηκε στον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και στη στάση της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας πως «για μια ακόμα φορά και με αφορμή πολλά γεγονότα, θεωρώ ότι η στάση της αντιπολίτευσης είναι αντιπαραγωγική και δεν συνάδει θα σας έλεγα με τις περιστάσεις. Θα πρέπει να υπάρχει μια κατάθεση προτάσεων για το πως πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα».

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάνει μια συστηματική δουλειά»

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάνει μια συστηματική δουλειά, νομίζω θα έχουμε σύντομα κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά του Υπουργείου. Τέτοια γεγονότα θα πρέπει να τα συζητάμε υπό το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης, όμως όσο μπορούμε νηφάλια και με αντικειμενικότητα».