Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό: Το μήνυμα της Κ. Σακελλαροπούλου

Φωτ. Facebook/ Katerina Sakellaropoulou

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε το 8ο τουρνουά μπόουλινγκ για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος που διοργανώνει το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Το 8ο τουρνουά μπόουλινγκ για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος που διοργανώνει το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, παρακολούθησε στο Περιστέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Σε ανάρτησή της, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «προσφέροντας ευκαιρία για αναψυχή και κοινωνικοποίηση στους νέους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, εκδηλώσεις όπως αυτή, διαλύουν τις προκαταλήψεις, το φόβο, την έλλειψη αποδοχής, την απομόνωση, τον εν γένει αρνητισμό που δυστυχώς πολλές φορές βιώνουν».

Επεσήμανε, δε, ότι «έχουμε διαχρονική υποχρέωση να φροντίζουμε ώστε τα άτομα αυτά, που προσλαμβάνουν με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο, να μπορούν να ζουν σε μια συμπεριληπτική κοινωνία με ισότιμους όρους».

Η ανάρτηση της Κ. Σακελλαροπούλου

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε:

«Παρακολούθησα με χαρά το 8ο τουρνουά μπόουλινγκ για άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, μια αθλητική γιορτή που πραγματοποιήθηκε και φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, και έφερε ξανά κοντά παιδιά και νέους από δομές της Αττικής και άλλων κοντινών πόλεων. Οργανωμένο από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, το τουρνουά είχε παιχνίδι, διασκέδαση, και βραβεία για όλους, αφού σε μια διοργάνωση όπως αυτή, άξια να επιβραβευθεί δεν είναι τόσο η επικράτηση, όσο η συμμετοχή, η ενεργητική παρουσία σ’ ένα κοινωνικό περιβάλλον την οποία πολλές φορές στερούνται όσοι πάσχουν από την πολύπλοκη αυτή νευροαναπτυξιακή διαταραχή. Προσφέροντας ευκαιρία για αναψυχή και κοινωνικοποίηση στους νέους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, εκδηλώσεις όπως αυτή διαλύουν τις προκαταλήψεις, το φόβο, την έλλειψη αποδοχής, την απομόνωση, τον εν γένει αρνητισμό που δυστυχώς πολλές φορές βιώνουν. Και μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε διαχρονική υποχρέωση να φροντίζουμε ώστε τα άτομα αυτά, που προσλαμβάνουν με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο, να μπορούν να ζουν σε μια συμπεριληπτική κοινωνία με ισότιμους όρους».